SCANIA CV AB · Publicerad 22 dec

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Styrsystemen för drivlinan blir allt viktigare för funktion, prestanda och miljöpåverkan. Avdelningen Electric power Systems and Drivetrain Control ansvarar för utveckling av styrsystem till Scanias elektrifierade drivlinor och växellådor. Vi ställer höga krav på att de styrsystem vi utvecklar ska ha rätt funktionalitet och vara av högsta kvalitet. För att nå dit krävs det ständigt nytänkande kring funktioner och hur dessa kvalitetssäkras.

Till gruppen Vehicle Operation and Validation på sektionen Verification and Validation söker vi en fordonskoordinator för att delta i utvecklingsarbetet av framtidens inbyggda system för drivlinan. Avdelningen är inne i en intensiv fas där vi tillsammans utvecklar framtidens drivlinestyrsystem för både Scania och andra partnerföretag.

Dina arbetsuppgifter
Som fordonskoordinator utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av drivlinans styrsystem. Du är länken mellan utvecklingsorganisationen och övriga delar av projektorganisationen när det handlar om provfordon, både inom och utanför avdelningen. En del i ditt ansvar är att i projekten upprätta en övergripande sammanställning av avdelningens provbehov och driva in nödvändiga leveranser mot denna.

Vi erbjuder dig ett arbete med utrymme för mycket eget ansvar där du träffar många olika människor och får ett brett kontaktnät. Egen initiativförmåga uppmuntras, men du har naturligtvis kollegor att bolla idéer med. Du är involverad i projekt, där du säkerställer ett effektivt utnyttjande av funktionsprovfordon genom att kartlägga provbehov och fordonstillgång samt informera inom organisationen. Beställa och förankra ombyggnationer samt följa upp fordonsutnyttjande ingår också i projektarbetet. Du har också ansvarar för processfrågor rörande provfordonshantering och även andra långsiktiga arbetsuppgifter utanför pågående projekt som t ex koordinering av vinter- och sommarprov samt sammanställningar av avdelningens generella behov av funktionsprovfordon.

Din profil
Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör med några års arbetslivserfarenhet, gärna från projektledning eller koordinerande roller. Du trivs med tekniska frågeställningar och har en god förmåga att utifrån en diskussion förstå vad som är viktigt samt att uttrycka detta i tal och skrift.

Vi söker dig som är strukturerad, engagerad och initiativtagande och inte främmande för att prova nya tillvägagångssätt för att förbättra vårt arbetssätt. Du har lätt för att nätverka och är lyhörd för omgivningens behov.

Erfarenhet från utvecklingsarbete på Scania R&D samt produktkännedom styrsystem och/eller helfordon är meriterande.

Har du frågor så tveka inte att ta kontakt för att få veta mer om tjänsten!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
Kontakta Annika Danielsson (Head of Vehicle Operation and Validation) telefon: 08-553 80785, annika.danielsson@scania.com

Sista ansökningsdag: 21 januari 2019. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga