SCANIA CV AB · Publicerad 14 okt 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du den nya medlemmen i vårt team, där du får stora möjligheter att påverka och ges stort eget ansvar?

Vår sektion, Main Systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Vi söker en ny teammedlem till gruppen, Bodywork & Visibility Systems (ESMB). Gruppen ansvarar för utveckling av två inbyggda system och tillhörande användarfunktioner. Inom vårt ansvarområde ryms bland annat funktionalitet för exteriör belysning, ett flexibelt gränssnitt mot tredjeparts applikationer och styrning av fordonets kraftuttag (PTO). Gruppen är sammansatt av personer med olika bakgrund och inriktning inom funktionsutveckling, programmering och testning, där alla har ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt.

På gruppen har vi flera intressanta utmaningar framför oss för att Scania fortsatt ska vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som funktionsutvecklare kommer du att ha många tvärfunktionella kontakter, med olika delar av företaget. Du kommer att kunna vara med i allt från de första penseldragen på nya funktioner till att förvalta och förbättra befintliga funktioner samt att anpassa dessa mot de tekniska trenderna inom vår bransch (elektrifiering, IoT och autonomi). Arbetet sker i nära samarbete med dina mycket duktiga kollegor i gruppen. Arbetsuppgifterna kan variera mellan att ta fram krav för våra användarfunktioner, ta fram tekniska lösningar för våra funktioner och tester av dessa i fordon.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från systemutveckling av inbyggda system. Du har jobbat med implementation, test, funktionsutveckling eller liknande områden och är redo för nästa steg i karriären. Du är van vid att systematiskt utveckla funktioner och arbetar tillsammans med teamet för att säkerställa en komplett leverans i varje sprint. Du tar kontinuerligt en aktiv del i vår strävan att hela tiden bli lite bättre.

Du är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Markus Svensson, gruppchef ESMB, 08-553 89 068.

Ansökan

Sök via www.scania.com/jobb senast den 7:e november. Jobbid 20214626. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga