SCANIA CV AB · Publicerad 24 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är ett av världsledande företag i hållbara transportlösningar inom tungfordons industrin. Vi befinner oss nu i en fas där tekniken måste anpassas efter de utmaningar som vi ställs inför globalt.

Just nu pågår spännande produktutveckling som ska förstärka Scanias position i arbetet med hållbarhet genom att vidareutveckla och introducera nya varianter av våra fullt elektrifierade fordon. Till detta spännande uppdrag behöver vi förstärka vår grupp med rätt person som kan säkerställa att kommande produktuppdateringar introduceras på bästa möjliga sätt.

Om tjänsten
Dina huvuduppgifter som Global Processtekniker på Buss är att representera våra slutmonteringar i en tidig produkt- och process- utvecklingsfas med huvudfokus på att säkerställa en störningsfri produktintroduktion.

Innan produkten är färdigställd ansvarar du för att verifiera att produkten är monteringsvänlig, detta innebär att du kommer att hålla kontakt med konstruktörer på R&D. När produkten är satt fortsätter arbetet med verifiering av monteringsmetoder tillsammans med våra provningsmontörer. Parallellt med detta förväntas du kravställa utrustning och verktyg som ska användas globalt i våra slutmonteringar samt sätta en global monteringssekvens. I den fasen kommer du att ha ett nära samarbete med processtekniker från alla våra slutmonteringar i Sverige, Polen och Brasilien men även inköp och verktygsleverantörer. I alla steg arbetar vi för att uppnå våra ergonomi-, kvalitets-, och produktivitetsmål.

Avdelningen består av elva personer uppdelat på två grupper, den ena gruppen jobbar med global beredning av monteringsinstruktioner och den andra gruppen jobbar med processtekniska frågor där du kommer att arbeta. Vi har även nära samarbete med kollegor som jobbar med projektledning.

Din profil
Vi söker dig som är teknikintresserad och vill vara med och bidra i framtagningen och implementeringen av nya produktlösningar och arbetsmetoder till våra slutmonteringar i Sverige, Polen och Brasilien. Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning eller klarad Scania Teknikerutbildning.

Stor vikt lägger vi på tidigare erfarenhet från produktion. Då vi jobbar tvärfunktionellt är det viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Eftersom tjänsten innebär framtagning av globala metoder och tekniska lösningar är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig att vara del av ett världskänt företag som strävar efter att ligga i framkant med teknikutveckling inom tungfordonsindustrin.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ytterligare information
Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten kontakta:
Nenad Momic (Gruppchef), 08-553 708 33

Din ansökan
Din ansökan skall innehålla personligt brev, CV samt betygskopior. Ansök via Reflex/Jobbsök eller via Scania.com Karriärsida senast den 2021-12-10. JobID: 20215666.

Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden. Vi använder tester i vår urvalsprocess.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga