SCANIA CV AB · Publicerad 11 juni 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Även slutmonteringarna står inför en spännande tid med en rad utmaningar och gruppen global processteknik behöver nu förstärkning för att lyckas i arbetet med att säkerställa kommande produktintroduktioner i Europa och Sydamerika.

Om tjänsten
Som global processtekniker är du en teknisk spindel i ett stort nät som spinner över R&D, inköp, externa leverantörer, eftermarknad och produktionsenheterna. Du har en viktig roll i utvecklingen av både produkten och processen där slutanvändaren alltid står fokus.

Din huvuduppgift blir att forma produkten och processen så att den ska bli så monteringsvänlig som möjligt. Det innebär ett tätt tvärfunktionellt arbete tillsammans med många funktioner såsom R&D, externa leverantörer och givetvis chassiverkstäderna i Europa och Sydamerika. Du arbetar med kravställning av nya monteringsverktyg och utrustningar samt utvecklingen av den globala monteringssekvensen. I alla steg arbetar vi för att uppnå våra ergonomi-, kvalitets- och produktivitetsmål.

Arbetet sker i projektform där vi dynamiskt diskuterar möjligheter och lösningar med konstruktörer, tekniker och montörer. Gruppen består av ca 20 tekniker i olika roller och arbetet har en stark internationell prägel med kontinuerlig rotation av medarbetare från de globala slutmonteringsfabrikerna.

Framför oss har vi en mycket spännande tid med pågående projekt och kommande stora introduktioner inom elektrifiering. Uppdraget blir allt mer utmanande då framtiden ställer krav på snabbare introduktioner och mer komplexa produkter. Samtidigt ökar också kraven på en effektiv montering med bättre ergonomi och kvalitet.

Om dig
Vi söker nu dig som har ett teknikintresse och vill arbeta med process- och produktutveckling i en global miljö. Vi ser gärna att du har högskole- eller civilingenjörsutbildning och tidigare erfarenhet inom produktionsteknik är meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska. Samarbets- och kommunikationförmåga viktiga nycklar för att lyckas på denna position.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Ytterligare information
Låter detta intressant och du vill veta mer om tjänsten? Kontakta
Kontakta Tomi Havela, Gruppchef, 08-553 816 01.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden. Ansök via Reflex/Karriärsida eller Scania.com senast 2021-06-27. Scania använder sig av tester som är en del av rekryteringsprocessen. JobID: 20213584.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga