SCANIA CV AB · Publicerad 13 okt 2021

Till gruppen Complete Vehicle Integration Test in SIL/HIL, EPSI, söker vi nu en gruppchef. Gruppen ansvarar idag för att utföra integrationstester för helfordon utav elsystemet i både HIL (Hardware In the Loop) samt SIL (Software In the Loop).

HIL-konceptet bygger på en Scania-lösning (FlexHIL där dSpace omvärldsmodell används), vilken ska skapa förutsättningar för att stötta den snabba utvecklingstakten i Scanias elsystem. Även SIL-konceptet bygger på en Scania-lösning (VTAB), och det är en testmiljö som vi framöver hoppas kunna använda för att kunna utveckla och utföra tester i.

Tester sker utav både ny och existerande funktionalitet, där vi kontinuerligt utvecklar våra tester och testmetoder. Testerna är både manuella och automatiserade.

Dina arbetsuppgifter
Som chef för EPSI kommer du att ansvara för engagerade medarbetare med stor kompetens. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att driva gruppens områden framåt, och har stor möjlighet att påverka utvecklingen och arbetssättet inom helfordonstestområdet så att vi kan möta kommande utmaningar inom t ex elektrifiering och autonomi.

Du är med och tar ansvar för att vi uppfyller våra höga krav på tillförlitlighet, robusthet och servicebarhet av vårt kompletta elsystem på våra fordon. Du är med och tar beslut vid godkännande av Scanias inbyggda mjukvaror för sektionens räkning.

Du kommer att ingå i en grym ledningsgrupp som verkligen vill utveckla verksamheten. Du bidrar med din kunskap, dina åsikter och din personlighet.

Din profil
Vi söker dig som har ett stort engagemang för att leda såväl utveckling av personal som verksamhet. Du brinner för ditt jobb och leder din verksamhet på ett prestigelöst sätt och lyckas få andra att växa.

Du har tidigare erfarenhet av test samt bred teknisk kunskap gärna inom elsystemet SESAMM.

Du har teknisk utbildning på högskolenivå och tidigare ledarerfarenhet.

Eftersom gruppen har ett brett tvärfunktionellt samarbete är det väldigt viktigt med god kommunikations- och samarbetsförmåga.

För mer information
Kontakta Björn Bertmar, sektionschef EPS, 08-553 851 79.

Ansökan
Sök via www.scania.com/job search senast den 27:e oktober. Jobbid 20215476.
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga