SCANIA CV AB · Publicerad 24 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Söker du ett utmanande arbete med fokus på ledarskap, säkerhet och leverans? Är du en ledare som har vilja och förmåga att vara närvarande, delaktig och ett stort intresse för att leda och få andra människor att växa? Då kan det vara just dig som vi söker!

På motormontering fokuserar vi på att skapa en kultur och struktur som många vill arbeta och utvecklas i. Vi har ett tvåfaldigt Lean-system där den ena delen består av en tydlig struktur med väl definierade arbetssätt och den andra av en kultur där vi med stort driv alltid strävar efter att bli bättre. Just nu står vi inför ett skifte mellan olika motorplattformar där vi installerar en helt ny monteringslina. För att vi ska fortsätta att nå våra högt uppsatta mål kring arbetsmiljö, säkerhet, kvalitet och leverans, parallellt som vi förbereder verksamheten på nya DW6 motorn, kommer ledarskapet ha en betydande roll för vår verksamhet framåt.

Vi är idag omkring 1 100 medarbetare på motormonteringen som tillsammans monterar, provar och målar motorer för lastbilar, bussar samt Industri och Marin. Vi befinner oss i en period med flera spännande utmaningar och söker nu en Gruppchef Produktion som skall ansvara för monteringen inom Power Solutions. Produktionen består av tre avdelningar; montering, måleri och leverans och vi är omkring 100 medarbetare. Tillsammans ansvarar vi för att leverera marinmotorer och industriaggregat direkt till våra slutkunder.

Dina arbetsuppgifter
Som Gruppchef ansvarar du för monteringen där en stor del av arbetet är att coacha och utveckla dina medarbetare. Våra medarbetare är stolta över att arbeta med Industri och Marinmotorer och känner stort ansvar för att leverera de bästa motorerna på marknaden. Gruppen består av erfarna montörer och målare med en god motorkunskap och ett stort motorintresse. Vi har olika bakgrunder och erfarenheter och du förväntas att anpassa ditt ledarskap för att motivera dina medarbetare och hantera de situationer som kan uppstå. Du skapar engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, visar intresse för detaljerna och leder ditt område professionellt mot våra värderingar.

Du kommer att ingå i den lokala ledningsgruppen för Power Solutions där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att nå gemensamma mål. Du arbetar nära dina gruppchefskollegor och stödfunktioner. Du har ett övergripande ansvar för personalledning, leverans, arbetsmiljö, kvalitet samt ekonomi och du kan vänta dig en vardag med varierande utmaningar där du behöver ha förmågan att snabbt kunna prioritera om beroende på hur dagen utvecklar sig. Eftersom vi levererar direkt till slutkund så är kvalitet ett av våra fokusområden.

Som person
Vi söker dig som drivs av att leda andra och utveckla dina medarbetare. Det är viktigt att du är trygg i ditt ledarskap, har god självinsikt, målinriktad och är lyhörd för vad som krävs för att motivera dina medarbetare. Som person är du ödmjuk, strukturerad och har en förmåga att skapa ett engagemang bland dina medarbetare.

Vi ser gärna att du är civil- eller högskoleingenjör med förmågan att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du kan se till helheten och du vågar testa nya idéer. För att bli framgångsrik i tjänsten bör du ha tidigare ledarerfarenhet och gärna erfarenhet av produktionstekniskt arbete. Erfarenhet av liknande tjänst är meriterande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en tjänst i en lokal ledningsgrupp där vi arbetar tätt ihop för att lösa de problem som kan uppstå. Vi har påbörjat ett arbete med att utveckla flödena inom vår verksamhet och du kommer in en tid där du kommer att ha stor möjlighet att påverka våra arbetssätt och metoder. Du kommer aktivt bidra med operativt såväl som strategiskt arbete. Vi är ett team som arbetar självständigt men också har ett nära samarbete i teamet där vi stöttar och hjälper varandra.

För att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i rollen som Gruppchef erbjuder vi en introduktion som kommer att anpassas efter din kunskap och tidigare erfarenhet. Hos oss är det en självklarhet att du arbetar nära din chef och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar där fokus kommer att vara på dig och verksamhetens utveckling. Arbetsklimatet i gruppen är utvecklande och öppet.

Kontaktinformation
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Magnus Danielson (Produktionschef) tfn 08-553 809 96 eller Johanna Gunér (HR BP) tfn 070-081 39 09.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Senaste ansökningsdagen är den 8 december. JobID:20216245

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga