SCANIA CV AB · Publicerad 23 mars 2021

Scanias Transmissionsmontering producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringar i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MAN’s chassimonteringar i Europa. För oss är hållbarhet en viktig fråga - både i det tekniska arbetet kring framtidens elektrifierade drivlina men också i ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi har många spännande projekt på gång kopplat till E-mobility och digitalisering, samtidigt som mångfald, jämställdhet och inkludering ligger högt på agendan.


Vill du leda ett team med drivna medarbetare som ansvarar för att introducera Scanias elektrifierade drivlinor? Inspireras du av att vara med och förändra världen genom att ställa om den tunga fordonsindustrin till fossilfritt? Då kan det här vara drömjobbet för dig!

Vi söker en gruppchef för vårt team som ansvarar för introduktioner av elektrifierade drivlinor. Det här är en möjlighet för dig som vill ta ditt ledarskap till nästa nivå. Rätt person för rollen vill utveckla sin förmåga att coacha medarbetare i en föränderlig miljö där samarbete och organisering är nyckeln till framgång.

Bakgrund

Just nu befinner vi oss i början av en spännande resa. Scania kommer de närmsta åren lansera många nya elektrifierade fordon och till dessa fordon kommer transmissionsmonteringen leverera elektrifierade drivlinor i flera olika utföranden. Våra elektrifierade drivlinor levereras även till våra samarbetspartners inom Traton.
Du kommer att ha en viktig roll för hur väl vi lyckas med införandet av våra nya produkter.

Dina arbetsuppgifter
  • Ansvar för uppbyggnaden av monteringsprocesser för elektrifierade drivlinor
  • Leda en grupp medarbetare bestående av produktionstekniker med fokus på utveckling av både medarbetare och gruppen
  • Övergripande ansvar för personalledning, arbetsmiljö, projektbudget och tidplan
  • Utveckla befintliga processer och arbetssätt såväl som bidra till nya sätt att tänka kring organisering
Du ingår i en ledningsgrupp med andra erfarna produktionstekniska gruppchefer som rapporterar till teknikchefen för eMobility-montering. För oss är det viktigt med ett nära samarbete och att vi stöttar och utvecklar varandra.

Din profil

Vi värdesätter din personlighet främst men vi vill att du som söker har tidigare flerårig erfarenhet av ledarskap, samt en högskole-/civilingenjörsutbildning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

För att trivas men också bli framgångsrik i den här rollen tror vi att du som person drivs av ett inspirerande och närvarande ledarskap, där du genom ditt engagemang och intresse bygger upp en förståelse för dina medarbetare, deras arbetsuppgifter och den produkt de arbetar med. Därtill har du en god analytisk förmåga och fallenhet att kunna planera och strukturera ditt eget och gruppens arbete. Vidare är du en naturlig problemlösare som ser möjligheter när saker inte går som planerat.

Tjänsten innebär ett brett kontaktnät både inom och utanför Sverige, därför krävs goda kunskaper i engelska och en förståelse för kulturella skillnader.

Ta reda på mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Christer Wilhelmsson, Teknikchef eMobility-montering Tel: 070 549 53 28.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, senast 2021-04-12. Gallring och intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och relevanta betyg. Bakgrundskontroll kommer att göras för denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga