SCANIA CV AB · Publicerad 18 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du redo för nästa utmaning?
Är du en person som trivs med hög puls och älskar att jobba med människor? Trivs du i en miljö där du får jobba med avvikelser men också blicka framåt mot att utveckla strategierna inom logistik? Vill du vara med i förändringsresan och omställningen till elektrifierade fordon? Då är du välkommen att söka till tjänsten som gruppchef inom logistik på chassimonteringen

Vilka är vi?
Chassiproduktionen i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vi i Södertälje är den slutmontering som är först ut att ställa om våra processer till att producera elektrifierade fordon. Inom min grupp, line feeding (MLSM), är vi idag tre gruppchefer som jobbar med den interna logistiken mot både lastbil- och bussproduktionen. Du kommer arbeta i ett team där vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi hjälper varandra över gränserna och jobbar med att säkerställa kvalitet, leverans och säkerhet varje dag. Just nu jobbar vi också nära vår teknikorganisation i att ställa om till att tillverka elektrifierade fordon. Vi söker nu dig som vill vara med i vårt team och fortsätta utveckla vår verksamhet.

Vad innebär uppdraget?
Mitt namn är Charlotta Wesström och jag är verkstadschef för MSLM. Som gruppchef inom min organisation är du arbetsmiljöansvarig för cirka 30 materialhanterare. Vi jobbar med small teams, vilket innebär att du har TL (team leader) i din grupp som jobbar nära medarbetarna i uppföljning, stöttning och avvikelsehantering.

Du befinner dig mycket ute i verksamheten för att förstå dina processer och agerar på avvikelser kopplat till kvalitet, stopptid och arbetsmiljö i realtid. Du utreder dina avvikelser och säkrar att de inte händer igen. Utöver arbetet kopplat till den dagliga processen ansvarar du även för att coacha och utveckla dina medarbetare. Du är en del av min ledningsgrupp vilket innebär att du bidrar till att utveckla våra gemensamma processer och arbetssätt. Du har också ett nära samarbete med våra stödfunktioner och utmanar dina processer för att de ska bli bättre. Tjänsten innebär även att du kommer vara med att utveckla framtida logistiklösningar för nya produktintroduktioner.

Vem är du?
Du har erfarenhet från att arbeta i en produktionsmiljö eller har en vision om att få den möjligheten. Du har ledarskapserfarenhet från dina tidigare roller eller kanske är du gruppchef idag och vill testa på en ny utmaning? Du tycker att logistik och processer är intressant och vågar utmana dessa. Du kan inspirera och leda en större grupp människor. Du har en förmåga att se människor och älskar att utveckla både dig själv och andra!Som person är du strukturerad och trivs med att jobba med detaljerna i det dagliga arbetet men kan också lyfta blicken och se och förstå helheten. Vidare ser jag att du som söker är en civil- och eller högskoleingenjör eller har skaffat dig likvärdig erfarenhet.

Varför gruppchef inom logistik på chassi?
Inom MSLM står vi inför en stor förändring kommande år i och med elektrifieringen av våra produkter och det är en resa du inte vill missa! Jag hoppas du vill göra denna resa med mig och mitt team. Vi är i behov av en ny kollega och jag kommer läsa ansökningarna löpande, så passa på att sök redan idag!

Ytterligare information
För mer information om tjänsten kontakta mig:
Verkstadschef MSLM, Charlotta Wesström, tel. 08-553 520 91

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via Reflex/Lediga jobb eller via Scania.com Karriärsida. Din ansökan behöver vara oss tillhanda dock senast 2021-12-01. JobID: 20215263.

Intervjuer kommer att hållas löpande under annonsperioden.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga