SCANIA CV AB · Publicerad 21 juni 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Var med och bygg en hållbar framtid
Scanias ambition är att vara ledande i skiftet mot hållbara transportlösningar. I den ambitionen spelar elektrifiering en viktig roll!

Production and Logistics, P&L, är inne i en innovativ och spännande fas där samarbete med många funktioner på Scania är nödvändigt för att förstå vad elektrifieringen innebär när vi nu planerar och förbereder framtida produktion. Vi förbereder både komponenttillverkning som till exempel batteriproduktionen och installationen av elektriska komponenter på slutmonterings-verkstädernas serie- och förserieliner för att skapa rätt förutsättningar för att hantera de utmaningar som detta teknikskifte för med sig.

I Batteriproduktion har vi flertalet projekt på gång just nu. Två av dessa projekt handlar om att inhandla och installera nya, högt automatiserade produktionsliner i en ny fabrik som är under uppbyggnad. På den ena linen kommer battericeller från Northvolt att monteras och lasersvetsas ihop till batterimoduler. Detta kommer ske med låga takttider, korta cykler, liten variation och därmed lämpa sig för hög automatiseringsgrad. På den andra linen monteras dessa moduler ihop till batteripack som kan väga över 1000 kg. Inom den linen kommer det finnas både robotar och manuell montering samt ett stort antal teststationer i end-of-line.

Vi söker nu en Gruppchef Produktion som vill vara en del i att skapa den framtida batteriproduktionen på Scania.

Arbetsuppgifter
Som Gruppchef Produktion, med inriktning prototyp och launch, ansvarar du för vår protypmontering och launch arbetet i kommande serieflöden. En stor del av arbetet är att coacha och utveckla dina medarbetare och kommande produktionsprojekt. Våra medarbetare har olika bakgrunder och erfarenheter och du förväntas att anpassa ditt ledarskap för att effektivt hantera de situationer som kan uppstå. Du skapar engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, visar intresse för detaljerna och leder ditt område professionellt mot våra värderingar.

Du kommer att ingå i den lokala ledningsgruppen för produktionen där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att nå gemensamma mål. Du arbetar nära dina gruppchefskollegor och stödfunktioner. Du har ett övergripande ansvar för personalledning, leverans, arbetsmiljö, kvalitet samt ekonomi. Du kan vänta dig en vardag med varierande utmaningar där du snabbt behöver kunna prioritera om beroende på hur dagen utvecklar sig.

Profil
Vi söker dig som är junior med ledarskapserfarenhet och som drivs av att leda och utveckla sina medarbetare. Det är viktigt att du är trygg i ditt ledarskap, har god självinsikt och är lyhörd för vad som krävs för att motivera dina medarbetare. Som person är du ödmjuk, strukturerad och har en förmåga att skapa ett engagemang bland dina medarbetare. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Vi ser gärna att du är civil- eller högskoleingenjör alternativt att du har skaffat dig motsvarande kunskap genom din erfarenhet. Du har förmågan att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor, se till helheten och vågar testa nya idéer. Vi ser att du idag är framgångsrik i ditt nuvarande ledaruppdrag och att du är redo för din nästa utmaning.

Då jobbet omfattar internationella kontakter är engelska i tal och skrift ett krav.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Produktionschef: Daniel Vallin, 08-553 838 22
PRU-chef: Tony Persson, 08-553 72 553

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta intyg. Ansök via hemsidan Reflex/Jobbsök eller via Scania.com snarast möjligt dock senast den 2021-09-05. JobID 20213379.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden.För din kännedom så har vi en förlängd rekryteringsprocess under sommarperioden p g a semesterveckor v 29-32 då inga intervjuer eller tester skickas ut.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga