SCANIA CV AB · Publicerad 25 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Transmissionstillverkningen DX tillverkar växellåds- och axelkomponenter till både Scania och MAN. Då vi nu står inför att växla om vårat växellådsprogram kommer vi att bygga upp nya verksamheter för att kunna möta dom krav och förväntningar som ställs på oss inom transmission. Där även elektrifiering kommer att vara en del av vår framtid.

Vi har nu behov att utöka med en gruppchef.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att fokusera på ledarskap och arbeta i en verkstadsmiljö med en maskinpark på en hög teknisk nivå med avancerade produkter. Du arbetar och utvecklar dina medarbetare och verksamheten inom ramen för Scanias Produktions System för att säkra att produktionen når rätt säkerhet, kvalitet och leverans till rätt kostnad. Du kommer även ansvara för att bryta ner och implementera en strategisk plan för din avdelning.

Som gruppchef ansvarar du för ditt lags resultat och sätter in rätt motåtgärder. Du ansvarar för den ordinarie produktionen samt även för tillverkning prototypartiklar. Som gruppchef är du också en del i ledningsgruppen för aktuell verkstad.

Att vara chef på DX innebär att coacha dina medarbetare enligt våra värderingar inom Scanias produktionssystem och Scania Leadership, detta innebär arbete med individernas och gruppens prestation samt utveckling. Ledarskapet bygger på hög närvaro och tillgänglighet ute i produktionen vilket ställer krav på höga kunskaper som Chef/Ledare och inom Processen, SPS samt aktuell Produkt.

Du kommer att vara ansvarig för skiftgående verksamhet med team bestående av maskinoperatörer och en teamleader.

Viktiga faktorer för att nå framgång är samarbete och gemensam målbild. Du kommer därmed att arbeta tvärfunktionellt tillsammans med produktionsteknik, produktionsplanering och produktionsunderhåll.

Din profil
Vi söker dig som har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Är lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team genom att ta vara på allas erfarenhet och kompetens.
Du är tekniskt intresserad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom Bearbetning, Montering eller Underhållsverksamhet. Förståelse och vana av Prototyptillverkning är meriterande. Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för DX Transmission. Du har erfarenhet av ledarskap och är målinriktad.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Verkstadschef: Tommy Söderström 070-3085238

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer och urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Sista ansökningsdag: 2021-12-09. JobID: 20216027
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga