SCANIA CV AB · Publicerad 11 okt 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Nu söker vi en engagerad Gruppchef till transmissionsbearbetningen på Scania Industrial Maintenace (IM). Vi letar efter dig som har ett stort engagemang för att utveckla medarbetare och för att säkra kvalitativt underhåll.
Som ledare hos oss skapar du engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, du visar intresse för detaljerna och leder ditt område professionellt mot våra värderingar med säkerhet som högsta prioritet. Du ingår i den lokala ledningsgruppen inom transmissionsbearbetningen där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att nå gemensamma mål och ni har uppdraget att säkerställa och förbättra driftsäkerheten på Scanias utrustningar inom ert område. Du rapporterar till Underhållschef och du arbetar nära dina gruppchefskollegor och stödfunktioner.

Vi erbjuder
På IM möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kunniga kollegor i nära samverkan med alla produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Hos oss blir du en viktig del av ett engagerat team av kunniga och engagerade underhållstekniker som tillsammans arbetar med att utföra och utveckla ett underhåll i världsklass. Du erbjuds ett arbete som är stimulerande och omväxlande där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang. Vi erbjuder fina förmåner och mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef på transmissionsbearbetningen ansvarar du för den operativa versamheten och din grupp av kompetenta medarbetare. Du har det övergripande ansvaret för personalledning, leverans, arbetsmiljö, kvalitét och ekonomi. Rollen som gruppchef är både operativ och strategisk, vilket speglas i förhållningssättet ”agera nu och tänk långsiktigt”.
Huvuduppdraget ligger i att leda, coacha och utveckla dina medarbetare i fråga om kvalitet och effektivtet inom ert område på transmissionsbearbetningen. Du säkerställer att Scanias rutiner och policies efterlevs och du driver arbetet med ständiga förbättringar. Som gruppchef genomför du aktivteter utifrån IMs strategiska plan, som säkrar att vi tillsammans når företagets mål

Exempel på vidare uppgifter:
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete och kompetensförsörjning för din grupp
  • Aktivt arbeta med bemanningsplanering och rekrytering
  • Säkerställa att arbete sker enligt Scania IM gemensamma processer och implementera nya metoder
Din profil
Vi söker en trygg ledare som är resultatorienterad, strukturerad och kommunikativ. Vi ser att du har en chefserfarenhet på minst tre år eller minst fem års yrkeserfarenhet inom underhåll samt en genomförd förberedande chefsutbildning. För att lyckas i rollen har du god kommunikativ förmåga och du är geniunt intresserad av människor. Du är duktig på att coacha och leda individer mot gemensamma mål
  • treårig industriteknisk gymnaiseutbildning eller motsvarande, det är meriterande om du har relevant universitetsutbildning.
  • goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
  • goda datorkunskaper
Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet från en ledarroll där du har utvecklat förmågan att på ett engagerande sätt leda och coacha individer. Som person är du samarbets- och lösningsorienterad. Du har ett stort fokus och en god initiativförmåga varför det är självklart för dig att ta fullt ägarskap för ditt eget och din grupps arbete. Med stort engagemang driver du dina medarbetare och verksamheten framåt mot era gemensamma mål

Kontaktinformation
För mer information kontakta rekryterande chef Anders Mellberg på anders.mellberg@scania.com

Ansökan
Ansök via Reflex/Scania.com karriärsidor sista ansökningsdag måndag 2021-10-25.
Som ett led i urvalet använder vi oss av ett urvalstester, samt bakgrundskontroll på slutkandidat. Vi arbetar för att uppnå jämställdhet i våra team och ser framemot att få ta del av din ansökan

JobID 20214954

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga