SCANIA CV AB · Publicerad 11 okt 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Vill du arbeta med ledarskap och vara med oss på en förändringsresa?

Dina arbetsuppgifter
Du ingår i underhållsavdelningen inom Gjuteri. Tillsammans har ni uppdraget att säkerställa och förbättra driftsäkerheten på Scanias utrustningar inom gjuterierna. Du ingår i vår lokala ledningsgrupp inom underhåll för Gjuterierna och Motorbearbetningen och rapporterar till Underhållschef. Du kommer även jobba tvärfunktionellt i olika konstellationer inom produktion samt ingå i en del projekt.

Du leder och utvecklar kunniga och engagerade underhållstekniker, specialister, beredare och planerare. Vi styr och utvecklar verksamheten genom Scanias produktions system SPS.

Din profil
Vi söker en involverande och tydlig chef med vana av att driva förändringsledning.

Du har:
  • minst 3-årig gymnasieutbildning gärna högskoleutbildning inom teknik/ underhåll
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet ifrån underhåll inom industrin.
  • Minst 3 års erfarenhet av rollen som chef eller avslutad förberedande chefsutbildning
  • God kunskap om lagkrav inom underhåll
  • Ekonomiska grundkunskaper
  • För uppdraget är relevant högskoleutbildning meriterande
  • Erfarenhet av att bidra eller leda förändringsarbete är meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Som person är du en trygg och empatisk ledare som har drivkraft att tillsammans och genom dialog med ditt team uppnå goda resultat. Med struktur, tålamod och tydlig kommunikation och ett inspirerande sätt skapar du förståelse för vår strategi och vad den innebär i vardagen för alla dina medarbetare.

Du ser till helheten och förstår hur du kan omvandla verksamhetens behov till konkreta mål och aktiviteter samt att följa upp dem för att se att vi når önskad effekt. Sist men inte minst tvärfunktionellt samarbete liksom att bygga och underhålla relationer är självklart för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett varierande arbete som kräver allt från akuta dagliga beslut till strategiska val för att som grupp och individ utvecklas löpande över tid. Vi står inför en stor förändringsresa i våra arbetssätt och roller med syfte att leverera ETT underhåll i världsklass med goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetsmiljö för våra medarbetare.

Förutom att du är en nyckelspelare i vårt förändringsarbete består dina arbetsuppgifter till stor del av att följa upp, resurs- och kvalitetssäkra projekten på avdelningen, stötta och kompetensutveckla medarbetarna i deras dagliga arbete samt driva arbetet med ständiga förbättringar inom processer och metoder både på den egna avdelningen och inom hela underhållsverksamheten.

Arbetet bedrivs tvärfunktionellt med våra kunder och deras stödfunktioner men även internt där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och utveckla våra arbetssätt och metoder. Tjänsten innebär ett nära samarbete och med vår produktion dvs våra kunder varför det är viktigt att kunna skapa relationer och teamkänsla.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontaktinformation
För frågor om tjänsten kan du kontakta Gabriel Chukri, Underhållschef,08-553 82775.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsunderlag. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 25 oktober 2021. JobID:20214245

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga