SCANIA CV AB · Publicerad 6 sept 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Human Resources Support, Safety & Health and Environment är en del av Scanias centrala personalfunktion och innefattar bland annat Företagshälsovård, HR Service Center, Service Management och Labour Law. Då nuvarande chef för Labour Law lämnar Scania för nya utmaningar söker vi nu efter en driven och ambitiös efterträdare som kan utveckla funktionen vidare.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som förhandlingschef har du ett brett ansvar med fokus på vår verksamhet i Sverige. Du driver svensk arbetsrättssupport med hjälp av två duktiga arbetsrättsspecialister, du arbetar med förhandling inom de svenska ramarna, både vad gäller de årliga processerna (så som lönerevision) men också vid större förändringar eller tvister. Du arbetar också med HR Complience och rapportering/uppföljning av detta. Du driver den strategiska utvecklingen av funktionen på längre sikt tillsammans med kollegor och ansvarar för utveckling av Scanias kollektivavtal. Du arbetar också med vår fackliga samverkan med utgångspunkt i att skapa starka relationer och utveckla arbetssättet.

Din profil
Du har utbildning inom juridik och har erfarenhet av svenska kollektivavtal och arbetsrätt. Du är också van att arbeta i samverkan mellan parterna på den svenska arbetsmarknaden och värnar om goda fackliga relationer. För att lyckas i rollen söker vi dig som är kommunikativ, van att kommunicera och sprida information och har vana av att träna/coacha chefer och HR.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där vi sätter stor tilltro till dig att utveckla teamet och funktionen in i framtiden.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten så kan du kontakta rekryterande chef Jan Hillerström 08-553 81 588, Sofia Vahlne, Head of Labour Affairs +46 702 390 760 eller HR Business Partner Frida Engberg 08-553 81 756.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urvalsprocessen kommer att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan via Scanias hemsida HR Inline/Jobbsök så snart som möjligt men inte senare än 30 september 2019. Jobbid 20193176
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga