SCANIA CV AB · Publicerad 19 feb 2021

Var med och bygg en hållbar framtid
Scanias ambition är att vara ledande i skiftet mot hållbara transportlösningar. I den ambitionen spelar elektrifiering en viktig roll!

Production and Logistics, P&L, är inne i en innovativ och spännande fas där samarbete med många funktioner på Scania är nödvändigt för att förstå vad elektrifieringen innebär när vi nu planerar och förbereder framtida produktion. Vi förbereder både komponenttillverkning som till exempel batteriproduktionen och installationen av elektriska komponenter på slutmonterings-verkstädernas serie- och förserieliner för att skapa rätt förutsättningar för att hantera de utmaningar som detta teknikskifte för med sig.

I Batteriproduktion har vi flertalet projekt på gång just nu. Två av dessa projekt handlar om att inhandla och installera nya, högt automatiserade produktionsliner i en ny fabrik som är under uppbyggnad. På den ena linen kommer battericeller från Northvolt att monteras och lasersvetsas ihop till batterimoduler. Detta kommer ske med låga takttider, korta cykler, liten variation och därmed lämpa sig för hög automatiseringsgrad. På den andra linen monteras dessa moduler ihop till batteripack som kan väga över 1000 kg. Inom den linen kommer det finnas både robotar och manuell montering samt ett stort antal teststationer i end-of-line.

Projektteamen som jobbar med detta behöver förstärkas med teknikintresserade personer som vill vara en del i att skapa den framtida batteriproduktionen på Scania.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Delta i produktintroduktionsprojekt och leda delprojekt inom eget område
  • Delta i upphandlingsprocessen för den nya linen, dvs. vara med i att ta fram kravspecifikationen, utvärdera offerter, göra nödvändiga utredningar och hålla leverantörskontakt i olika frågor som tilldelats dig inom projektteamet
  • Vara med och förbereda för och delta i installation och provkörning av den nya utrustningen
  • Utföra olika aktiviteter kopplat till körprov, besiktning och produktionsintyg av utrustning
  • Utveckla och förvalta processer och metoder inom ramen för Produktionsteknik
Din profil
Det är högst meriterande med produktionsteknisk bakgrund inom P&L och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Som person är du nyfiken och engagerad i ditt arbete, du är kommunikativ och involverande, och motiveras av att vara en viktig deltagare i ett projekt med högt tempo där förutsättningarna kan ändras och skapa nya utmaningar. För att lyckas i rollen behöver du ha ett drivande förhållningssätt, förmåga att analysera komplexa situationer på ett strukturerat sätt, ta ansvar för dina leveranser och vara lösningsorienterad.

Då jobbet omfattar internationella kontakter är engelska på professionell nivå ett krav. Tyska är en merit. Resor inom jobbet kan förekomma.

Batteriproduktion på Scania är en ny enhet men vi har redan byggt ett starkt team och hjälper varandra och kontinuerligt förbättrar våra tvärfunktionella arbetssätt för att säkra våra processer. Det här är en spännande möjlighet att vara med och bygga en helt ny fabrik och bygga kompetens inom ett nytt teknikområde som är mycket viktigt för en hållbarare framtid inom transportindustrin.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Produktionsteknisk Gruppchef, Therese Eriksson, telefon 08-553 529 10
Processtekniker för modulline, Elin Straume, telefon 08-553 727 27

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök via hemsidan Reflex/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 2021-03-10. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. JobID 20210534.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga