SCANIA CV AB · Publicerad 11 okt 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du jobba i en engagerad och hängiven grupp inom Research & Development på Scania?

Regulations & Standards leder företagets viktiga arbete med fordonslagkrav. Nu driver lagkravsutvecklingen fordonsindustrin framåt i högt tempo med elektrifiering, autonoma fordon och nya safety krav. Många spännande projekt lanseras för att möta omvärldskraven och där är vi på YDR (Vehicle Regulations and Standards) en central spelare.

Vi arbetar koordinerande både inåt i företaget men även med myndigheter och andra externa kontakter. Det ger dig en väldigt bra möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär med ett stort inslag av externa kontakter. Gruppen och sektionen kännetecknas av en stor laganda och sammanhållning samt stor vilja att utveckla våra processer och arbetssätt.

Vi söker en person som kan jobba koordinerande och kan ta sig an att stötta våra utvecklingsprojekt avseende lagkrav och certifiering inriktat mot elektrifiering, styrning och mått & vikt.

Dina uppgifter

Varje dag du är på jobbet säkerställer du att våra fordon går att registrera och användas av våra kunder genom att tydliggöra och vägleda kollegor och medarbetare mot vad samhället tycker att våra produkter ska uppfylla. Du har fokus på både helhet och detaljer och ser till dina områden, men samtidigt vilka krav Scania behöver uppfylla på helfordonsnivå.

Du medverkar i kravanalyser och informerar berörda konstruktionsgrupper om gällande krav. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad på förändringar i berörda bestämmelser och följer dessa noga. I vissa fall arbetar vi även aktivt tillsammans med experter från konstruktionsgrupperna med att bidra till utformning av nya krav genom att delta i Bilindustrins Europeiska och globala forum.

Arbetet är mycket tvärfunktionellt och certifieringen bedrivs i samarbete med certifierande myndighet. Rollen ger dig en möjlighet till brett nätverkande både internt och externt.

Rollen blir koordinerande med en tyngdpunkt mot elektrifiering (EMC/Elsäkerhet), Styrning (styrkraft, ADAS, EAS) och Mått och Vikt. För Mått och Vikt sker även ett nära samarbete med CAVA (Simulation tool) för att få med kraven.

Rollen ger en bra mix av produktnära arbete och administration men även en bred produktkännedom och känsla för behoven på olika marknader.

Din profil

Du har erfarenhet av produktutveckling och gärna att du har haft kontakter med myndigheter inom ditt tidigare arbete. Kunskap om förhållande och behov på olika marknader är ett plus. Du är självständig och driven, noggrann och samtidigt mycket samarbetsorienterad. Du bör ha goda koordinerande egenskaper samt lätt för att överblicka pågående projekt och utifrån det planera arbetet. I den här rollen är det viktigt att se till helheten men förstå detaljerna.

Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Kontakten med certifierande myndighet sker på engelska.

För ytterligare information kontakta gärna

Magnus Jalkesten 08-553 504 53 (chef YDRS, Vehicle Regulations - Road Safety)
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga