SCANIA CV AB · Publicerad 13 mars 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker dig som vill jobba som utvecklingsingenjör/konstruktör inom gruppen med ansvar för utveckling av axlar och broms inom chassiutveckling. Vi står inför den roliga utmaningen att utveckla framtidens eldrivna och autonoma delar för axlar och broms samt nya prestandasteg. Vi vill också ha bibehållna eller förbättrade fordonsegenskaper.

Dina arbetsuppgifter
Gruppen ansvarar för utveckling av bromsar och axlar. Gruppen är involverad i många av Scanias interna projekt men även delaktiga i flera gemensamma projekt inom VW Truck & Bus.

Har du stort intresse för fordon, mekanik och hållfasthet så är det en bra utgångspunkt för att du ska trivas hos oss och bli en framgångsrik konstruktör.

Inom vår sektion ingår ytterligare två konstruktionsgrupper som ansvarar för styrning och chassi. Dessutom ingår även två provande egenskapsansvariga grupper för bromsprestanda och fordonsdynamik samt en beräkningsgrupp för fordonsdynamik och hållfasthet. Beroende på uppdrag och arbetsbelastning inom sektionen så nyttjar vi möjligheten att balansera arbetsuppgifter mellan grupperna vilket vid intresse ger dig en möjlighet att jobba brett och bidra inom flera teknikområden.

Som konstruktör är du navet i Scanias produktutvecklingsprocess och kommer att ha många tvärfunktionella kontakter inom hela företaget som bidrar till att du kommer att bygga upp ett stort nätverk. Våra leverantörer är även i många fall delaktiga i vår produktutveckling och du kommer därför även att jobba med många externa kontakter. Vi utmanar oss ständigt att arbeta effektivare och snabbare med hög leveransprecision och kvalité, därför är vårt förbättringsarbete runt metoder, processer och verktyg en central del inom vår verksamhet.


Din profil

Du är civil- eller högskoleingenjör inom maskin eller farkostteknik och har gärna tidigare erfarenhet av arbete som konstruktör inom ett eller gärna flera produktavsnitt. Som person är du drivande, analytisk och noggrann med stort intresse för produkten.

Rollen som konstruktör kräver att du arbetar självständig med stort fokus samtidigt som du är en positiv och entusiastisk medlem i teamet. För att förverkliga idéer krävs att du har en god förmåga att kommunicera, lobba och argumentera för dina koncept och konstruktionslösningar. För att lyckas i din roll krävs intresse för våra fordons egenskaper, prestanda och kundvärde samt analytisk förmåga och känsla för kravbalansering. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift.


För mer information

Kontakta gärna gruppchef Erik Sandqvist, 08-553 85736 alternativt konstruktör Axel Lison Almkvist 08-55370947

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga