SCANIA CV AB · Publicerad 10 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en kreativ mekaniker som gillar att meka och provköra lastbilar? Då ska du söka till oss.

Vehicle Dynamics & Chassis Design, Dynamics (RTCD) ansvarsområde är indelat i fyra egenskapsområden: Komfort, Handling, Framkomlighet och Styrning inom vilka gruppen planerar, förbereder, provar och analyserar provuppdrag. Gruppens provningsuppdrag initieras både av konstruerande grupper inom R&D och av RTCD själva.

Dina arbetsuppgifter

Som mekaniker på RTCD arbetar du med att bygga om, instrumentera och provköra lastbilar. I jobbet ingår att diskutera idéer och lösningar med gruppens provningsingenjörer och övriga inblandade i utvecklingsprojekten.

Vi arbetar i alla utvecklingsfaser och det finns som mekaniker en stor frihet att vara med att påverka hur idéerna ska förvandlas till förbättringar på våra lastbilar. På gruppen arbetar ett team med sex erfarna, skickliga och drivna mekaniker.

Huvudansvaret är att montera och i vissa fall tillverka de komponenter som behövs för att utvärdera/prova dynamikegenskaperna på lastbilen. I arbetet ingår även att montera givare och mätutrustning samt köra provfordon och riggar och återkoppla resultat från provningen. Storleken på jobben varierar från att bygga hela konceptbilar till att montera enklare provkomponenter.

De framtida transportlösningarna kommer att bestå av elektrifierad drift samt autonomi vilket gör att arbetet utförs i gränslandet mellan mekanik och elektronik.

Kravprofil

Vi söker dig som har en god produktkännedom och fordonsintresse samt erfarenhet från montering eller eftermarknad/service. Vi ser att du har en kreativ ådra samt goda praktiska kunskaper inom tillverkning så som plåtbockning, svetsning, svarvning m.m.

Du hanterar IT verktyg som MS office paketet och motsvarande applikationer, kommunicerar obehindrat på svenska och har bra kunskaper i engelska. Det är meriterande om du innehar C eller CE behörighet och vana att köra lastbil.

Vi förutsätter att du har intresse och viljan att utveckla framtidens lastbilar, har god samarbetsförmåga samt är initiativrik. Särskilt tror vi att du är självgående och kan ta mycket eget ansvar samt trivs med ett högt tempo.

Är du intresserad och vill veta mer?

Kontakta gärna Gruppchef Anders Karlqvist, 08-553 85201

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att söka.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga