SCANIA CV AB · Publicerad 22 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en engagerad och serviceinriktad kvalitetsingenjör till Scanias transmissionstillverkning.

Jobbet ligger organisatoriskt under kvalitetsteknik, ett eget område inom vår kvalitetsorganisation, på DX där vi tillverkar komponenter till Scanias växellåda. Hos oss hittar du en modern verksamhet där teknik, miljö och människa står i fokus!

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innefattar att utbilda i, utveckla och förvalta våra kvalitetsmetoder. Du kommer genomföra olika typer av utredningar och problemlösningar inom vår verksamhet. Sammanställa och presentera kvalitetsnyckeltal på olika verksamhetsmöten samt representera kunden i samband med intern PPAP.

Ägandeskap, analys, support och proaktivitet genomsyrar tjänsten. Eget ansvar är nyckeln till framgång och det är av stort värde att du har känsla för struktur, servicefokus och noggrannhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utveckla, förvalta och träna organisationen i våra kvalitetsmetoder, såsom
  • MSA
  • Kapabilitiet
  • Problemlösning
  • PPAP
  • FMEA
 • Agera kundens representant vid intern PPAP

 • Förvalta kvalitetsorganisationens ledningssystem

 • Ansvara för process- och artikelrevision inom transmissionstillverkningen

 • Ansvara för internrevision enl. ISO

 • Ta rollen som lärare i befintligt kursprogram samt ta fram nya utbildningar baserade på verksamhetens behov

 • Projektkoordinera och representera kvalitetsorganisationen i utvecklingsprojekt

 • Omvärldsbevaka inom kvalitetsteknikområdet
Din profil
Du är strukturerad och noggrann, tycker om att jobba med människor. Du är bekväm med att stå i centrum samt tillhöra en supportorganisation.

Rollen som kvalitetsingenjör är tvärfunktionell både inom transmissionstillverkningen och inom Scania globalt. Kommunikation med interna- och externa kunder kan förekomma, därför lägger vi stor vikt på att du känner dig bekväm i och behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande praktisk yrkeslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av Sex Sigma problemlösning, utredningsarbete, ISO9001, PPAP, internrevision och artikelrevision. Projektledningserfarenhet och erfarenhet från tillverkningsindustri eller liknande är önskvärt.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och vårt ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida

Ta reda på mer!

Kort film om vår verksamhet

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Gruppchef Jens Darheden Jansson, mail: Jens.Jansson@Scania.com
Kvalitetschef Robert Byström, mail: robert.bystrom@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök vida hemsidan Reflex/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 2021-12-06. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. JobID: 20216140
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga