SCANIA CV AB · Publicerad 8 okt 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Om Tjänsten
På Scanias Gjuteri tillverkas de cylinderblock och huvuden som används för att bygga motorer. Vi befinner oss just nu i en period med spännande utmaningar, där driftsättning av vårt nya ”state of the art” gjuteri har påbörjats, samtidigt som vårt gamla gjuteri fortfarande rullar för fullt. Då vår nuvarande materialplanerare går vidare till nya utmaningar, söker vi nu dig som vill ha ett stimulerande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter
Som Materialplanerare på gjuteriet har du fullt ansvar för anskaffande av ingående material till gjutprocessen. Runt dig har du stöd från interna logistikresurser, processingenjörer, samt inköp där du behöver arbeta tätt för att förstå förbrukningar, avtalsregleringar och andra centrala funktioner. Samtidigt är du anskaffare via Maximo, som är vårt designerade affärssystem. Det fungerar som ett ERP tillika avropssystem där förnödenhetsinköp sker. Du ansvarar för den dagliga kommunikationen med externa leverantörer genom order till avslut. Lagernivåer i Maximo korrigeras av dig och du ansvarar för att beställningar levereras på bekräftat datum, samtidigt som du alltid har en reservplan på lager ifall något går snett. Du prioriterar och agerar efter gjuteriets mål och sätter produktionen i första hand. I en teknologisk miljö förekommer ofta snabba puckar där avgörande för resultaten är att du är en spindel i nätet som inte är rädd att bredda din kommunikation och eskalera vid behov.

Rollen innebär ett självständigt, utmanande och utvecklande arbete. Du ingår i ett verkstadsområde tillsammans med ett antal chefer som du har som kund. Du rapporterar till gruppchef, verkstadschef och även produktionschef.

Din Profil
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom logistik eller produktion alternativt en flerårig erfarenhet av material- eller produktionsplanering. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara analytisk och kommunikativ. Du har goda kunskaper i Office-paketet, samt behärskar Svenska och Engelska flytande i tal och skrift. Som person är du är drivande och ansvarstagande. Du är strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv.

Tidigare erfarenhet av liknande tillverknings- eller processindustri med inriktning inköp/planering/materialplanering, MRP/ERP, systemvana i inköpsmoduler och inköpskvalitér är meriterande.

Ytterligare information
Vill veta mer om tjänsten, vänligen kontakta John Moré (Gruppchef Kvalitet/Planering), 08-553 52905.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt eventuella intyg. Ansök via Reflex/Jobbsök alt. Scania.com senast den 22 oktober. Urval kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag! JobbID: 20215434
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga