SCANIA CV AB · Publicerad 19 mars 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och utveckla framtiden i form av elektrifierade fordon.

Scania är i en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare drivlinor, utsläppspåverkan samt lösningar for elektrifiering. Gruppen du kommer ingå i jobbar med att felsöka och justera avvikelser med hjälp av praktiskt kompetens samt analytisk förmåga och arbetar med fokusområdet; elektrifierade fordon.

Vår verksamhet

Scania Chassiproduktion i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vårt uppdrag är att producera lastbils- och busschassier samt KD-satser. Sedan en tid tillbaka har vi också det spännande uppdraget att som enda slutmontering påbörja tillverkning av elektrifierade fordon, e-mobility: Scanias framtid!

I och med skiftet mot helelektriska fordon ställs vår verksamhet inför många utmaningar och förändringar inom bland annat kompetens inom fordonselektronik. Behovet av drivna och duktiga mekaniker men kompetens inom elektrifierade fordon ökar inom produktion.

Det finns som mekaniker en stor frihet att vara med att påverka hur idéerna ska bli till konkreta lösningar och omsättas i praktiken. Det ingår i jobbet att löpnade ha dialog med ingenjörer, konstruktörer samt tekniker.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en person som i huvudsak kommer att jobba med elektrifierade fordon, både helfordon och komponentinstallationer. Tjänsten innefattar även kablagebyggnationer, ombyggnationer av elsystem relaterade till drivlinestyrsystem, SW-uppdateringar och parametersättning samt felsökning av dessa system.

Du kommer att få en stor bredd i dina arbetsuppgifter och kommer ständigt att ställas inför nya utmaningar. Detta kommer att ge dig stora möjligheter till personlig utveckling.

Beroende på din tidigare erfarenhet kan du komma att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.

Din profil

Vi söker dig som är serviceinriktad och en lagspelare. Du är lösningsfokuserad, flexibel samt har en vilja att påverka. Du håller dina lovade leveranser med hög kvalitet och tycker om att arbeta i en värld under ständig förändring. Du kan arbeta självständigt men det inspirerar dig även att aktivt få bidra med dina idéer i ett mindre arbetslag.

Lämplig bakgrund är en mekaniker med fordonsinriktning, datorvana och kunskap om fordonselsystem. Erfarenhet från elarbete med högspänning är meriterande. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. C-körkort är meriterande.

Du blir en viktig del av Scania

Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Du har en avslutad gymnasieutbildning med inriktning el eller annan relevant inriktning eller genom yrkeserfarenhet anskaffat sig motsvarande kompetens
  • Matematik 2
  • Du är stark i din kommunikation vad gäller muntligt och skriftligt
  • Du behärskar såväl svenska och engelska i tal och skrift
  • Analytisk förmåga
  • Erfarenhet inom el eller fordonselektronik är meriterande
Ta reda på mer
För mer information är du välkommen att kontakta Gruppchef Leverans, Gaith Salem, 070-7992743 eller Verkstadschef Mostafa Toweny, 070-0898664.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök senast den 2021-04-09.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga