SCANIA CV AB · Publicerad 17 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Bus Body Systems (RBSB) ansvarar för utveckling av mjukvara och funktioner för våra internkarosserade bussar. Vi ansvarar även för mjukvarukonfigurationen vid byggnation av prototypfordon, helfordonsuppdateringar på provfordon samt stöd åt den globala supporten vid mer avancerade fall när det gäller bussprodukten. Detta medför att vi arbetar tvärfunktionellt med kontakt mot många interna kunder. För att möta behoven av kortare utvecklingstider utökar vi med fler supportingenjörer.

Dina arbetsuppgifter

Som supportingenjör på Bus Software Development kommer du att få en bred roll med många snabba bollar och ett stort kontaktnät. Du förväntas kunna driva, planera och genomföra mjukvaruuppdateringar på våra prototyp- och provfordon med de utvecklingsverktyg som används på R&D. Du kommer att arbeta med att nya koncept för både chassi och kaross ska kunna testas i befintliga fordon. Det medför att hela elsystemet berörs och att du kommer få en mycket stor förståelse av el- och systemarkitekturen.

Din profil
  • Vi söker dig som har ett stort teknikintresse inom system/mekatronik/el och är serviceminded
  • Vi ser även att du är drivande, positiv och prestigelös samt har en god kommunikativ förmåga då ditt arbete kommer präglas av tvärfunktionella kontakter
  • Du behöver ha vana av att jobba med datorer i felsökning och diagnos av elektriska system - Meriterande med fordonsdiagnostik
  • Körkort för personbil är ett krav och busskörkort är meriterande
  • Har du även tidigare erfarenheter av Scanias elsystem på lastbilar eller bussar är det meriterande
Positionen innebär ibland resande för att utföra uppdrag utomlands

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi, förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som till exempel personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

För mer information

Kontakta Ingvar Selander, gruppchef RBSB, 08-553 501 40

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Skicka in din ansökan senast den 2021-12-02
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga