SCANIA CV AB · Publicerad 15 feb 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara en del av utvecklingen av vår toppmoderna simuleringsplattform för fordonets inbyggda styrsystem? Gillar du att se helheten, men vill ändå hänge dig åt de tekniska detaljerna? Vill du vara en del av Scanias innovativa och kreativa arbete att förändra hur transporter kommer ske i framtiden? I så fall är du den person vi letar efter på gruppen SIL Test Platform (EPSS).

Vi ansvarar för utvecklingen av Scanias Software In the Loop (SIL) miljö, och vi söker nu dig som vill vara med i detta arbete. Vi utvecklar plattformen där våra ingenjörer kan köra mjukvaran för ett fordon direkt på skrivbordet. Det kan vi göra genom att vi simulerar både hårdvara och omgivning, samtidigt som vi exekverar den inbyggda mjukvaran direkt i en vanlig PC.

Dina arbetsuppgifter

Några av uppgifterna du kan komma att arbeta med är:
  • Utveckling och integrering av modeller och mjukvara
  • Utveckling av simuleringsverktygen
  • Vara Scanias expert på mjukvarusimulering, och stötta övriga R&D inom området
Hos oss är innovation viktigt, och vi arbetar kontinuerligt med förbättringar. Du kommer redan från början vara delaktig i att förbättra våra metoder och därigenom skapa bätttre förutsättningar för gruppen. Vi samarbetar tätt tillsammans med övriga organisationen och deltar i utvecklingen inom ett flertal teknikområden. Resultatet av vårat arbete är en viktig del i utvecklingen av kommande produkter.

Gruppen består idag av två team, Test Automation Software team och Software In the Loop. Inom dessa grupper eftersträvas ett arbetsklimat som präglas av högt i tak och där alla ges möjlighet att utvecklas. Ett lagarbete där alla medlemmar deltar med en positiv inställning bidrar till vår framgång.

Din profil
  • Du är en person som är kommunikativ och som på ett naturligt sätt får saker och ting att hända tillsammans med andra människor.
  • Du är högskole-/civilingenjör med erfarenhet från mjukvaruutveckling och simulering med tillhörande verktyg och metoder.
  • Du är en erfaren användare av Matlab, Simulink eller motsvarande simuleringsverktyg och har erfarenhet av Python, C++, C# eller liknade programmeringsspråk.
Vad erbjuder vi dig

Vi arbetar med inbyggda system för kompletta fordon, vilket ger dig en möjlighet att arbeta med den senaste tekniken för exempelvis elektrifierade fordon.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Vid frågor Kontakta Peter Samuelsson, gruppchef, på +46 (0)8-553 80338.

Ansökan

Vänligen bifoga CV, personligt brev och betygskopior.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga