SCANIA CV AB · Publicerad 13 dec 2019

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

I vår grupp vågar vi! Vi inte bara testar nya tekniker och arbetsmetoder utan vi går hela vägen och genomför dom. Därför är vi ofta först ut på Scania IT.

Hos oss får du möjlighet att påverka och stötta alla Scaniamedarbetare i deras vardag. Här kan du utvecklas och vara kreativ i en trygg, engagerad grupp med kompetenta medarbetare. Vi delar kunskap, idéer och coachar varandra för att uppnå bästa resultat. Du kommer att arbeta i agila team, där allas bidrag är viktigt. Du kommer med din tekniska kompetens och fokus på kvalitét leda och stötta i vår strävan att utveckla och förvalta långsiktiga lösningar.

Målsättningen för vår grupp, Core Collaboration, är att möjliggöra och effektivisera crossfunktionella samarbeten och kommunikation. Detta görs genom att erbjuda tjänster som bygger på en modulär portfölj av molnbaserade IT-lösningar inom områdena intranät, dokumenthantering, sök, statistik samt video (AWS, Javascript, Sitevision, Alfresco, Solr, ELK, Dreambroker) för 50 000+ användare bestående av Scaniamedarbetare, Scaniapartners och kunder runt om i världen på lokala språk.


Dina arbetsuppgifter

 • Vidareutveckla och underhålla automatiserade tester
 • Ta fram ett testramverk tillsammans med teamet och stötta utvecklarna i test och kvalitetsarbetet.
 • Utveckla/förbättra samt visualisera ramverket samt testprocessen
 • Helhetsansvar för testarbetet: planera, koordinera, utföra
 • Planera testscenarios
 • Skapa, exekvera och underhålla testfall
 • Skapa och underhålla testdata
 • Rapportera fel och ansvara för felhanteringen
 • Jobba nära krav och utveckling
 • Stötta verksamheten i acceptanstestningen
Din profil

Som person är du självgående. Du kan snabbt sätta dig in i nya sammanhang, är kommunikativ och vill bygga goda relationer. Du är informativ och prestigelös och ser till helheten. Du är van vid att arbeta i nära samarbete med utvecklarna, coacha dem och vara ambassadör för god kvalitet, automatiseringsprinciper och hjälpa oss att definiera våra mål inom automatisering och test i allmänhet.

Du har förmodligen några års erfarenhet som testare/testledare där automation har varit en viktig del, samt har erfarenhet av komplexa uppdrag och tekniska miljöer.

Vi ser gärna att du har:
 • en relevant eftergymnasial utbildning inom test, systemutveckling, datavetenskap eller likvärdigt
 • erfarenhet av webbprogrammering (Javascript, CSS, HTML m.fl)
 • erfarenhet av testautomation, API testning och systemtestning
Du känner dig bekväm att arbeta med:
 • agila arbetssätt (Scrum, Kanban eller dylikt)
 • Selenium, Java, Postman och GitLab
 • Jira och Zephyr
Scania erbjuder

Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö oberoende av var du är i livet. Scania erbjuder även förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, personalbil, tjänstepension, lunch till reducerat pris, resultatbonus och arbetstidsförkortning bland annat. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Om du vill veta er om tjänsten kontakta Helen Bolin, gruppchef Core Collaboration, 08-553 822 31 eller Feride Tas Demirel, kravanalytiker Core Collaboration, 08-553 72 107.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via Reflex/Jobbsök senast den 24 januari men ansökningar hanteras löpande. Job Id 20194467.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga