SCANIA CV AB · Publicerad 17 nov 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?

Scanias Motortillverkning arbetar med tillverkning av motorkomponenter där huvudprocesserna är skärande bearbetning och gjutning. Vi har även funktioner för logistik och kvalitet. Du kommer att få möjlighet att vara med på den förändringsresa som pågår just nu, delvis med modernisering av fabrik i form av nya maskiner men också löpande produktintroduktioner. Du kommer vara med i den lokala ledningsgruppen och tillsammans med dina chefskollegor driver ni det strategiska arbetet.


I arbetsuppgifterna ingår:


Som Gruppchef i produktion är ditt uppdrag att leda verksamheten inom en avdelning med ansvar för personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas.

Du ansvarar för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad. I rollen som gruppchef i produktion fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter.
Som Gruppchef Produktion inom bearbetning leder du en avdelning om c:a 15 st medarbetare där produktionen går i 3-skift.

Du ansvarar för en maskinpark med hög teknisk nivå. Runt dig har du stöd från en teknik- och underhållsorganisation där du prioriterar och agerar efter avdelningens långsiktiga mål. Du förstår att i en teknologisk miljö är det människan som avgör resultaten och är därför fokuserad på ledarskap och att utveckla dina medarbetare inom ramen för Scanias Produktions System.

Rollen kräver en mån av flexibilitet i förändringsresan och det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat vi uppnår. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete. Du ingår i ett verkstadsområde tillsammans med ett antal chefskollegor och du rapporterar till verkstadschefen. Som Gruppchef arbetar du skift och följer ditt skiftlagsarbetstider.


Har du den här bakgrunden?


Du har minst en gymnasieutbildning eller annan relevant utbildning med teknisk inriktning samt tidigare ledarskapserfarenheter i liknande tillverknings- eller processindustri. Svenska och engelska i tal och skrift flytande är ett krav.

Är det här du?

Du är en drivande och engagerad person som har ett stort intresse och förmåga att arbeta genom andra. Du har en förmåga att skapa stabilitet och struktur i en föränderlig miljö men också hos de individer du leder. Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för Motortillverkningen.

Ta reda på mer!

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Anders Liljedahl (verkstadschef) på telefonnummer 08-553 714 30 alt. 070-0813316 .

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg och behöver vara oss tillhanda senast den 1 december 2020.

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom området Produktion & Logistik och placerad på vår anläggning i Södertälje.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 dec 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga