SCANIA CV AB · Publicerad 30 sept 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du jobba med hela Scanias produktprogram, bygga ett stort nätverk och säkerställa att våra kunder får precis det som de behöver?

Vi i gruppen Coordination Product Individuals and Product Adaptations (YSPI) söker förstärkning till vårt ombyggnationsteam för att bättre kunna möta det ökade behovet av ombyggnationer av Scanias lastbilar, bussar och motorer.

Att kunna göra förändringar på fordonen i vår rullande flotta är en starkt växande affär för Scania, där syftet är att bygga om befintliga fordon utifrån ändrade kundbehov eller lagkrav. Detta gör att kunden kan bygga om sitt fordon istället för att köpa ett helt nytt fordon och därmed spara en hel del på miljön.

Conversion (systemet som möjliggör ombyggnationer) är ett brett verktyg som används av verkstäder, distributörer, teknisk helpdesk för att konfigurera om fordonet, men även för att distribuera mjukvaruuppdateringar, i många fall kan en ombyggnation/omkonfigurering med Conversion lösa hårdvarubrister utan att fysiskt behöva bygga om fordonet.

Som ombyggnationsansvarig kommer du jobba tillsammans i det team som både tar fram Conversion och de specifika ombyggnationerna. Du kommer att bygga ett brett nätverk över hela Scania då en ombyggnation kan gälla alla tänkbara funktioner på fordonet, och kundbehoven kan komma från vart som helst i världen.


Som ombyggnationsansvarig kommer du att

 • bereda och implementera ombyggnationer för Scanias produkter så att Scanias kunder kan optimera sina fordon. Detta görs i samarbete med ansvariga systemägare, produktsamordnare samt de som har kommit med behovet.
 • testa ombyggnationer direkt på lastbilen eller bussen i vår verkstad.
 • tillsammans med en annan i teamet ansvara för Scanias ombyggnationsprocess.
 • identifiera och kravställa på ny funktionalitet i Conversion. Detta pga att du kommer att jobba mycket i Conversion, men du kommer även få en stor förståelse för hur våra kunder jobbar i Conversion.
 • i samarbete med övriga teamet hantera inkommande supportärenden på ombyggnationer och systemfrågor.

Är det här du?


Vi söker dig som brinner för fordonsutveckling och som trivs i en bred roll där du får jobba med hela Scanias produktflora.
 • Då efterfrågan är hög på nya ombyggnationer så behöver du kunna driva och koordinera uppdragen i ett högt tempo, utan att tumma på kvalitén.
 • Bra på att förstå och kommunicera lösningar på både övergripande- och detaljnivå
 • Du är en kommunikativ, driven och ödmjuk lagspelare som har förmåga att skapa goda relationer på alla nivåer.
 • Du kan tänka "out of the box" samtidigt som du tar hänsyn till företagets förutsättningar.
 • Har du koll på Scanias konstruktionsstruktur och modullåda så är det en stor fördel
 • Har du C- eller D-körkort så är det en bonus, men absolut inget krav.
Förutom god svenska krävs goda kunskaper i engelska i tal och skrift. I botten har du en akademisk examen, troligtvis inom maskin, elektro eller data/IT.

Om detta är du, och du vill bidra till vårt team och vår produkt - sök jobbet! Vi ser fram emot din ansökan!


Ytterligare information


Kontakta gärna Åsa Ångman (Gruppchef YSPI) tfn 08-553 858 62.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga