SCANIA CV AB · Publicerad 24 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi inom transmissionstillverkning befinner oss också i en expansiv och spännande fas där vi lägger grunden för Scanias framtida transmissionsproduktion med elektrifierade drivlinor. En av Scanias långsiktigt strategiska möjliggörare för detta stavas industriell digitalisering.

Två år in i en långsiktig digitaliseringssatsning öppnar vi nu dörrarna för våra första nyrekryteringar! Med en av tre verkstadsbyggnader redan uppkopplad och en andra snart förberedd med hundratals nya maskinuppkopplingar är vi mitt inne i en intensiv, expansiv och spännande tid. Vi är ett litet digitaliseringsteam med stora ambitioner att radikalt förbättra vår industri genom utveckling av nya informationsverktyg (”produkter”) baserat på intern och extern verksamhetsdata.

Dina arbetsuppgifter
Som Product Manager i vårt team kommer dina kunder i huvudsak vara interna team från alla områden och nivåer i vår verksamhet. Vi rapporterar till ledningsgruppen och arbetar i snabb takt med att driva och kontinuerligt utveckla interna produkter.

Några av dina viktigaste ansvarsområden kommer att omfatta:
 • Sätta en tydlig produktvision och strategi för ditt område
 • Att äga en ambitiös färdplan som förbinder kunder, affärspartners, teknik och design på ett kraftfullt sätt
 • Leda och stödja ingenjörsteam i utförande för att producera lösningar i världsklass som validerar idéer, glädjer kunder och låser upp hastighet och skala för verksamheten
 • Arbeta mycket nära kunderna för att förstå vad vi bygger och varför
 • Att tänka entreprenöriellt på hur vi ska göra framsteg och koordinera i ett globalt ekosystem av lösningar och tjänster där många problem vi står inför möjligen redan lösts i någon form av andra.
Din profil
För att bli framgångsrik och njuta av att vara Product Manager hos oss behöver du först och främst ha en entreprenöriell mentalitet. Du levererar med energi och uthållighet, eftersom du förstår att bygga ett företag är hårt men tillfredsställande arbete. Du har en passion för att bygga bra produkter och teknik, överlägsen kommunikationsförmåga, hög integritet och stor uppmärksamhet på detaljer.

Du är en doer, som kommer att anpassa och ändra taktik tills du hittar det vinnande tillvägagångssättet. Du känner dig bekväm med att smutsa ner händerna i dagens problem, men förlorar aldrig ur sikte den långsiktiga riktningen. Du har uthållighet, elasticitet och driv!

Vi ser gärna att du:
 • Har en examen med master inom produktionsutveckling eller liknande, meriterande med profil mot digitalisering eller datateknik
 • Kan tänka i termer av helheten, men leverera på detaljerna
 • Har en instinkt för bra produktdesign och kan förespråka nya funktioner med kvalitativt och kvantitativt resonemang
 • Gör vad som krävs för att göra din produkt och ditt team framgångsrikt, oavsett om det innebär att skriva en testplan, analysera stora datauppsättningar eller jaga grundorsaken till en användares frustration
 • Kan omvandla ofullständiga, motstridiga, eller tvetydiga indata till solida åtgärdsplaner
 • Kommunicerar med empati, precision och tydlighet
 • Är tillräckligt teknisk för att ställa bra frågor till ingenjörer om arkitektur och produktbeslut
Förutom att bara leverera nya produkter är du besatt av kontinuerlig produktförbättring. Även om vi i allmänhet värdesätter attityd framför kompetens, ser vi det som meriterande om du har tillbringat ett par år i en snabb produkthanteringsroll eller liknande.

Hur är det att jobba i vårt team
Vi är fortfarande i startfasen av långsiktig digitaliseringsresa med mycket lärande kvar. Hos oss kommer du därför att från start få ta ett stort medutvecklingsansvar. Teamet är uppdelat i Product Management och Solution Development, en tvärfunktionell grupp alla med någon form av bakgrund inom tillverkningsindustri. Vi når resultat både genom lokal utveckling samt genom samarbete med flertalet globala utvecklingsteam från Scania IT.

Teamet ingår även som en starkt drivande nod i ett stort globalt digitaliseringsnätverk bestående av andra produktionsenheter, global produktionsutveckling, Smart Factory Lab samt vårt globala Digital Officer-nätverk med vår CDO Mikael Cato i spetsen.

Låter detta som en utmaning för dig, varmt välkommen med din ansökan!

Ytterligare information
Om du är intresserad och vill veta mer om tjänsten, vänligen kontakta Jakob Holmgren (Digitaliseringschef), tfn 08 553 70455 eller Sara Sundvik Runne (Produktionsutvecklingschef), tfn 08 553 53111.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 2021-12-05-08. Job Id 20216272.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga