SCANIA CV AB · Publicerad 7 jan 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
  • Är du utbildad högskole- eller civilingenjör med ett stort intresse för hållbara transporter som tycker om utmaningar samt utveckling? Är du även strukturerad, analytisk, prestigelös och har ett intresse för programmering och vill arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?
  • Då passar du som Produktionsingenjör på Scanias motormontering!
Som Produksingenjör kommer du lära dig att skapa system samt tekniska förutsättningar för en konkurrenskraftig produktionsprocess som levererar Scanias motorer med rätt kvalitet i rätt tid.

Du får som Produktionsingenjör ett brett kontaktnät då du är länken mellan produktion och konstruktion, med uppdrag att introducera och förbättra produkten på ett kvalitetssäkert sätt. Du koordinerar även avvikelser och förbättringar kring produkten med våra produktteknikerkollegor i Brasilien.

Du blir en nyckelperson i den lokala ledningsgruppen där du kommer delta i olika projekt mot ständiga produktförbättringar. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter där det ingår att utveckla och optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet genom att bland annat systemsäkra montage.

Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp. Du kommer att vara en del i ett team som idag består av 11 andra Produktionsingenjör. Hos oss är det en självklarhet att du arbetar nära din chef och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar varje vecka. Arbetsklimatet i gruppen beskrivs som stödjande, utvecklande och öppet.

Arbetsuppgifter:
  • Introducera produktförändringar på aktuellt verkstadsområde (provmontering, P-FMEA)
  • I nära samarbete med linjeorganisationen utmana och arbeta med ständiga förbättringar av produkten
  • Kommunicera med produktförändringar och produktavvikelser med motormontering i Brasilien
Har du den här bakgrunden?
Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot produktion, logistik eller liknande. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
För att kunna göra ett bra jobb som Produktionsingenjör bör du vara strukturerad, prestigelös och flexibel. Du har ett drivande förhållningssätt och är nyfiken på att lära dig nya saker.

Som person är du engagerad i ditt arbete och du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Vi tror även att du behöver vara stresstålig för att hantera många kontaktytor.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

För frågor om tjänsten
Vänligen kontakta rekryterande chef Johan Ling på telefonnummer 070-0806702

Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan bör innehålla CV och eventuella relevanta intyg, skicka in din ansökan senast 26/1.

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom området Produktion & Logistik och placerad på vår anläggning i Södertälje.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga