SCANIA CV AB · Publicerad 5 sept 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi tillverkar komponenter till Scanias växellådor och axlar. Transmissionstillverkningen har ansvar för gemensamma tillverkningsprocesser globalt. Vi befinner oss i en period av många spännande utmaningar och söker dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Då en av våra medarbetare går vidare inom organisationen, söker vi nu en produktionsplanerare till vår logistikorganisation.

Är du mogen att ta nästa steg i din karriär?
Som produktionsplanerare inom DX ansvarar du för ge verkstadens olika produktionsavsnitt bästa möjliga förutsättningar för att arbeta utjämnat, det är du som sätter takten. Du har dagliga kontakter med såväl de producerande avdelningarna som våra kunder, leverantörer och övriga logistikfunktioner.

Som produktionsplanerare kommer du att vara spindeln i nätet, planera produktionen på både kort och lång sikt. Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra ditt och gruppens resultatet.

I arbetsuppgifterna ingår att:
  • Skapa produktionsplaner utifrån monteringsverkstädernas behov
  • Analysera produktionskapaciteten mot kundbehovet och föreslå åtgärder i samråd med verkstadsledningen
  • Dagligen samverka med produktionen för att lösa uppkomna leveransavvikelser
Din profil
  • Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning och ett stort intresse för logistik
  • Du har arbetat ett antal år eller är nyexaminerad
  • Goda kunskaper i Office-paketet liksom engelska i tal och skrift är en förutsättning. Du behöver dessutom ha mycket goda kunskaper i Excel
  • SQL-programmering är meriterande
  • Tidigare erfarenheter från logistik, flödeshantering och produktion är meriterande
Är det här du?
Du är självständig, drivande, har hög ansvarskänsla och är strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv.

För att kunna lyckas i ditt uppdrag behöver du vara analytisk och kommunikativ samt klara av att fatta snabba beslut.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Gruppchef Annelie Broman, tfn 08-553 854 37.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Skicka din ansökan via HR Inline. Din ansökan skall vara inskickad senast 2019-09-22. Ange JobID 20193427. Urval och Intervjuer kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga