SCANIA CV AB · Publicerad 3 dec 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till vår produktionstekniska verksamhet inom Motorbearbetning och Gjuteri söker vi nu en Produktionsteknisk gruppchef med inriktning mot Gjuteri. Scanias gjuteriverksamhet kommer att förnyas då dagens gjuteri kommer att stängas och uppbyggnad av ett nytt modernt gjuteri pågår.

Gjuteriet gjuter motorblock och cylinderhuvuden till Scanias motorer och produktionsteknik ansvarar för att stötta produktionsprocessen ur ett både kort- och långsiktigt perspektiv. Kortsiktigt hanteras dagliga störningar och långsiktigt är uppdraget att vara med och utveckla och säkra processerna för framtidens gjutgodsproduktion i det Nya Gjuteriet.


Dina arbetsuppgifter


Som Produktionsteknisk gruppchef har du personalansvar för en mindre grupp Produktionstekniker och ansvarar för att leda och utveckla dem att jobba självständigt samt stötta dem i tekniska beslut i det dagliga arbetet såväl som det långsiktiga.

Du ingår i gjuteriets ledningsgrupp tillsammans med Gjuterichefen och ansvariga Verkstadschefer. Du blir även produktionstekniskt ansvarig för det nya gjuteriet när projektfasen är avslutad. Du ingår även i ledningsgruppen inom Produktionsteknik, DMTV, tillsammans med de andra gruppcheferna som är dina kolleger.


Din Profil


Du är civil- eller högskoleingenjör med intresse för gjuteriverksamhet. Struktur, driv och metodfokus är viktigt för att lyckas i denna rollen. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.

För mer information kontakta

Chef Produktionsteknik : Pontus Andreasson, 08-553 800 61

HR-Manager : Maria Lavin, 08-553 725 17

Ansökan

Urval kommer att ske löpande varpå vi gärna ser din ansökan så snart som möjligt, dock senast 191215.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga