SCANIA CV AB · Publicerad 14 feb 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

I teknikorganisationen hos Scanias transmissionsproduktion arbetar vi tätt tillsammans med R&D i utvecklingen av framtidens produkter. Detta gäller komponenter till såväl elektrifierade som klassiska drivlinor. Just nu är vi i en spännande fas där vi anpassar produktionen för att kunna tillverka dessa framtida produkter med tuffare krav samtidigt som vi utmanar våra tillvekrningsmetoder för att göra detta på ett så resurseffektivt sätt som möjligt. Vi söker nu projektledare för maskininvesteringsprojekt som vill vara med och driva denna resa framåt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos oss får du driva investeringsprojekt med stor bredd i varierande omfattning. Vidden går från större projekt med investering i helt nya tillverkningsmetoder till mindre i form av t ex ergonomiförbättrande utrustning för befintliga produktionslinjer. Du kommer att tillhöra ett team med fem andra projektledare där de olika projekten balanseras i gruppen utifrån erfarenhet och intresse.

Projekten drivs tvärfunktionellt med deltagare från funktioner som produktion, underhåll, inköp och leverantörer. Du kommer också att arbeta tätt tillsammans med gruppens andra team som består av ingenjörer med expertis inom våra tillverkningsprocesser. Som projektledare är du ansvarig för hela projektet från förstudie till installation, driftsättning och överlämning till produktion. På vägen kommer du att hantera en mängd olika frågor inom allt från ekonomi, fastighetsanpassning till maskinsäkerhet och certifikat.

Din profil
Vi ser att du är högskole- eller civilingenjör eller har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt. Då du som projektledare är ansvarig för projektets ekonomi och tidplan är det viktigt att du är strukturerad. Du har lätt att bygga relationer och du kan nå resultat genom andra. Vi ser att du är en person som bidrar till god laganda och har en positiv attityd. Parallellt med det dagliga arbetet försöker vi utmana våra arbetssätt för att bli bättre och mer effektiva och vi ser gärna att du vill vara delaktig i detta. Initiativtagande och nytänkande är egenskaper som uppmuntras.

Då jobbet kan innebära många internationella kontakter är engelska på professionell nivå ett krav. Erfarenhet av projektledning, gärna inom tillverkande industri, är meriterande. Viktigast är dock dina personliga egenskaper och förmågan att driva uppgifter hela vägen i mål.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:
Sofia Edberg (Gruppchef), tfn 070-081 13 93.
Simon Lenhoff (Produktionsteknisk chef), tfn 08-553 896 80.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.
Ansök via hemsidan scania.com/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 15 Mars 2020. Job Id 20200016.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga