SCANIA CV AB · Publicerad 26 maj 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Nu söker vi en driven projektledare till vår grupp inom El på Scania Industrial Maintenace. Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla och säkra kvalitén i olika projekt.

Du ingår i projektorganisationen inom Scania Industrial Maintenance. Tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor har ni uppdraget att driva och säkerställa att våra projekt levereras i rätt tid, i enlighet med budget och med god kvalitet i överenskommelse med vår kund. Du ingår i ett team bestående av nio projektledare och tre elkonstruktörer. Du rapporterar till gruppchef QPE Projekt El.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att leda eller deltaga i de projekt vi har. Som projektledare ansvarar du för budget, tidplan och funktion samt kvalitet. Du initierar och leder möten med de olika parterna vilka kan vara myndigheter, projekterande konsulter, förvaltningsorganisationen, entreprenörer m.fl. Du kommer att ansvara för eller medverka i utformandet av systemlösningar och konstruktioner. Hos oss kommer du att arbeta mycket brett, t ex med riskanalyser, kalkylering, anbud och tidplaner. Dagliga kontakter med kund, mediaansvariga och driftorganisationen ingår också i ditt uppdrag. En viktig del av vår vardag är att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av våra system.

Arbetet genomförs enligt vår uppdragsprocess som är ett standardiserat arbetssätt inom Scania. Jobbet som projektledare innebär många kontakter både inom Scania och även med de konsulter och entreprenörer vi använder.

Din profil

Vi söker en resultatinriktad, strukturerad och kommunikativ projektledare med god förmåga att samarbeta med andra.

Du har:
  • Universitet eller högskoleexamen inom el
  • Erfarenhet av huvudprojektledning i minst fem år
  • Erfarenhet av projekteringsledning i minst fem år
  • Kompetens inom entreprenadjuridik
  • Goda datakunskaper
Vi ser det som positivt om du har erfarenhet från rollen som Byggarbetsmiljösamordnare (BAS). Det är meriterande om du har erfarenhet från projektledning inom el och/eller elkraft. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du trygg och förtroendeingivande och du tycker om att ha många saker igång samtidigt. Du har en förmåga att arbeta med en god struktur och du håller fokus på att leverera kvalitet i enlighet med deadlines. Kommunikation är viktigt för dig och du är därför duktig på att bygga, odla och utveckla relationer med dina olika intressenter. Avslutningsvis ser vi att du är resultatinriktad med en förmåga att hålla ihop projekt på ett bra sätt: Du driver dem från ax till limpa hela vägen till slutmålet.

Vid den här rekryteringen sätter vi stort värde på dina personliga egenskaper och drivkrafter.

Vi erbjuder

Scanias kärnvärden definierar vår kultur (kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet). I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar ”The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Mer information om Scanias kärnvärden finns på vår hemsida.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt

För frågor om tjänsten kan du kontakta Magnus Arnersten, Gruppchef QPE Projekt EL, 070 0812216

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 29/6 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga