SCANIA CV AB · Publicerad 31 mars 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

På Scanias motormontering fokuserar vi på att skapa en kultur och struktur som många vill arbeta och växa i. Vi har ett tvåfaldigt lean-system som gör oss framgångsrika i att montera, prova och måla motorer till lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer för hela Europaproduktionen. Vi står inför spännande utökningar av produktionen då vi för tillfället växer kraftigt till följd av stora produktintroduktioner.

Just nu söker vi en projektledare för pågående och kommande produktintroduktioner. Vi som grupp värderar samarbete, engagemang och verksamhets- och ledarskapsutveckling högt.

Arbetsuppgifter
Arbetet består i att planera, leda och samordna motormonteringens aktiviteter i produktintroduktionsprojekten och omfattar även den ekonomiska uppföljningen. Du säkerställer att projektens tidsplaner och krav tillgodoses och utvecklar befintliga projektledningsmetoder samt tar fram nya vid behov. Vi representerar motormonteringen i det tvärfunktionella arbetet som leds från Scanias centrala projektkontor. Ett nära samarbete med flera tvärfunktioner som tex R&D och Inköp är viktigt för att kunna prioritera och leda projekten mot våra gemensamma mål. Vi har även ansvar att föra talan för motormonteringen i Sao Paulo och samarbetar med MAN och Navistar.

Som projektledare på Motormonteringen är du ledningsgruppens stöd i frågor rörande våra produktintroduktioner. Du tar fram beslutsunderlag och ger rekommendationer till de beslut som behöver tas i projekten. Vårt arbete bidrar i hög grad till att vi når de mål vi som produktionsenhet och Scania satt på både kort och lång sikt.

Din profil
Vi söker dig som har en naturlig förmåga att leda och kommunicera och som trivs i ett nära samarbete med andra människor. Det är viktigt att du tillsammans med din projektgrupp jobbar mot de mål som stärker vår konkurrenskraft.

Du har erfarenhet av projektledning från logistik, produktutveckling eller produktionsteknik. God datorvana krävs. Du som söker är civil- eller högskoleingenjör alternativt har gedigen erfarenhet från området. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Goda kunskaper om projektledningsverktyg och -metoder är meriterande.

Ytterligare information
För mer information om tjänsten, kontakta gärna Anette Edin Gruppchef DEPA +46855353534 anette.edin@scania.com.

Ansökan
Sök via länken senast den 14 april. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Urval och intervjuer kommer ske löpande. JobID:20211576
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga