SCANIA CV AB · Publicerad 29 juni 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi ställs nu inför helt nya faktorer och krav som påverkar förutsättningarna för alla våra elektriska komponenter i fordonet med förändring i till exempel drivlina, energilagring och autonoma sensorer. Vill du vara med på en otroligt spännande resa i utvecklingen av nästa generations fordon?

Önskar du ha stora möjligheter att bidra till en hållbar framtid och genom miljötålighetsprovning säkerställa tillförlitligheten i Scanias fordon i det kommande teknikskiftet?

Gruppen Environmental Verification (EPCT) ansvarar för att kvalitetssäkra elektriska, elektroniska och elektromekaniska hårdvaruartiklar genom miljötålighetsprovning, analys, beräkningar och vid behov mätning i fordon och riggar. Till vår hjälp har vi ett stort modernt laboratorium av mycket hög klass och vi söker nu en provledare till vårt eMobility team. Hos oss kommer du få god kunskap om de artiklar du provar och tidig kontakt med ny teknik. Vi utvecklar tekniken tillsammans med kollegor på andra grupper och inom hela koncernen. Detta ställer stora krav på att vi ständigt är med och utvecklar nya arbets- och provmetoder.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp som kännetecknas av hög och bred kompetens, eget driv och mycket nära samarbete där vi ständigt lär av varandra! Utbildningsbakgrunden hos oss är blandad med civilingenjörer, doktorer och högskoleingenjörer med olika bakgrund.

I dina arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå:
  • Leda och genomföra provuppdrag av elektriska och elektromekaniska artiklar
  • Driva provnings- och simuleringsmetodiken inom teknikområdet ovan
  • Samarbete med utvecklare och uppdragsledare
  • Analys av fältrelaterade problem och artiklar
  • Analys och rapportering av provresultat
  • Mätning i fordon på provbana, fältprov och hos våra kunder
Din profil

Vi söker en driven, analytisk, praktisk och flexibel person med civilingenjörs- eller högskolesexamen troligen inom elektroteknik, teknisk fysik, farkost, eller maskin med intresse för både praktiskt arbete och analys. Goda kunskaper inom kraftelektronik, elektronik och elektromekanik behövs. Erfarenhet inom mekanik, hållfasthet, termodynamik är meriterande.

Vi välkomnar dig som är nyexaminerad, det viktiga är att du vill lära dig och vara med på en spännande resa.

Låter ovanstående som något för dig? Välkommen med din ansökan!

För mer information

Kontakta gärna Robert von Sivers, gruppchef EPCT, 08-553 82098.

Ansökan

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-08-25. Under veckorna 29 till 32 kommer rekryteringsprocessen att pausas pga. sommarledighet. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga