SCANIA CV AB · Publicerad 26 maj 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Renhetstekniker till Motorbearbetning (DM)

Scania genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vill du vara en del av det och skapa de bästa förutsättningarna för dagens och morgondagens teknik?

Inom DM Motortillverkningen bearbetas Scanias motorkomponenter. Kvalitetsorganisationen DMQQ stöttar produktionen rörande kvalitet och innefattar mätteknik, kalibrering av mätutrustning, tekniks renhet, kvalitetsteknik och leverantörskvalitet.

Arbetsuppgifter

Som renhetstekniker på DMQQC kommer du att arbeta tillsammans med ett kompetent team inom teknisk renhet i ett renhetslaboratorium i världsklass. Du kommer vara med och stötta det dagliga behovet i labbet.

Arbetsomfattningen innefattar bland annat:
  • Genomföra renhetsanalyser på uppdrag från interna och externa kunder
  • Arbete inom renrumsmiljö med de krav som ställs på att säkerställa att rätt miljö bibehålls
  • Förvaltning och utveckling av arbetsmetoder inom maskinägarområde
  • Delaktig i ständiga förbättringar kring arbetsmetoder och ergonomifrågor
  • Ritningsläsning
  • Finns även möjligheter att utvecklas och utföra djupare analyser i form av materialanalyser med SEM-mikroskop
Din profil

För att trivas i rollen som renhetstekniker hos oss behöver du ha ett lösningsorienterat-, service- och strukturerat mindset. Det är med stor vikt att du som person är noggrann, kvalitetsmedveten och är mån om ditt arbete och alltid strävar mot att leverera resultat med god kvalitet till våra kunder både inom och utanför motortillverkningen.

Du är en prestigelös lagspelare med positiv attityd, eget driv och stor ansvarskänsla.

Arbetsuppgifterna kräver kunskaper i Microsoft Office, så som Word, Excel och Outlook.

Vi söker dig som har en teknisk gymnasieutbildning.

Meriterande är om du tidigare har arbetat med teknisk renhet eller i laboratorieverksamhet och att du har engelsk läsförståelse.

Har du frågor om tjänsten? Då går det bra att kontakta Johan Rasmusson 08 553 714 94 eller Linda Öhman 08 553 81949.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga