SCANIA CV AB · Publicerad 7 jan 2021

Vi söker dig som vill arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt arbeta för en mer hållbar värld! På Scania säger vi Driving the Shift. Med det menar vi att vara ledande inom klimatsmarta lösningar genom att utveckla hållbara produkter för miljön, som till exempel vår satsning inom elektrifiering och vår utveckling av befintlig teknik som sätter nya standarder för utsläpp och effektivitet. Vi är mitt inne i en spännande resa mot mer hållbara transportsystem och vi vill ha med dig på den resan! För att verkligen Drive the Shift har vi nu intensifierat vårt hållbarhetsarbete med tydligt förankrade klimatmål för att uppfylla vår del av Parisavtalet.

Vi söker dig som vill utvecklas, antingen inom ditt expertområde eller varför inte utanför ditt kunskapsområde? På Scania erbjuder vi minst lika många möjligheter till utveckling som val av design på lastbilen och du väljer själv om du vill kliva ut ur din komfortzon eller fördjupa dig i din passion. Viktigt är att du brinner för tekniken, gillar att lösa problem och att du vill bidra med din kompetens för att utveckla både tekniskt hållbara lösningar och att effektivisera flöden inom logistik och produktion.

Vem söker vi?

Vi vet att det är just människorna som leder laget till framgång. Vi värdesätter olika perspektiv och vi är övertygade om att det bidrar till bättre beslut och att det utvecklar oss som individer. Är du personen med ett rappt steg och en förmåga att alltid ha saker på gång? Att enbart gå på upptrampade stigar passar inte riktigt dig utan ibland gillar du att trampa nya vägar. I så fall är det dig vi vill lära känna för vi tror att du kommer att trivas i vår gemenskap som värnar om en stor individuell frihet. Scania Engineer & Tech Program är ett introduktionsprogram som vänder sig till nyutexaminerade ingenjörer med kandidat- eller mastersexamen med maximalt ett års arbetslivserfarenhet efter avslutade studier.

Vad erbjuder vi?

Är du teknikintresserad erbjuder programmet dig en unik kick-start på din karriär. Programmet är utformat för att ge dig en bred erfarenhet och ett brett kontaktnät som kommer att hjälpa dig att lyckas i din fortsatta karriär hos oss. För Scania är kompetensutveckling en naturlig del av vår företagskultur och hos oss får du stora möjligheter till personlig utveckling. Programmet har två olika inriktningar, Engineering och Tech, där du väljer den inriktning som du är mest intresserad av:
  • Engineering - Scanias Produktionssystem (SPS) är grunden i allt vi gör som beskriver Scanias värderingar, principer och prioriteringar. SPS hjälper oss att förbättra våra resultat inom kvalitet, ergonomi, produktivitet, och skapar ett mer hållbart produktionssystem. Efter programmet börjar du i någon av våra teknik- eller logistikfunktioner.
  • Tech - Innovation genomsyrar hela vår Forskning & Utveckling. Vårt arbete är mjukvaru- & datadrivet med fokus på hållbara lösningar med minimala klimatpåverkan inom områden som elektrifiering, uppkopplade och autonoma fordon. Efter programmet börjar du i någon av våra utvecklingsfunktioner inom system- eller mjukvaruutveckling med ex IOT, AI och inbyggda system.
Om Programmet

Programmet pågår i tio månader där du gör minst tre rotationer inom olika områden och för att ge dig bästa möjliga start så börjar programmet med en gemensam introduktion. Du har stor möjlighet att påverka din utveckling, du kommer att tillsammans med din chef och mentor välja rotationer som ger dig erfarenhet och kunskap som kommer att hjälpa dig att nå dina personliga mål. Samtidigt ger det dig en god helhetssyn och inblick i hur Driving the Shift involverar olika delar av företaget. Du kommer att gå flera kurser och delta i workshops som du kommer ha nytta av i ditt fortsatta arbete. Vi har ett ledarskap som ser dig som individ och vi tror att feedback kommer att utmana och utveckla dig. Samtidigt får du en möjlighet att träffa och lyssna på representanter från ledningsgruppen där de berättar om framtidens teknik och vår strategi för att nå våra högt uppsatta hållbarhetsmål.

Du blir anställd från din första dag med en marknadsmässig lön. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stort fokus på balans mellan arbete och fritid. Vi som arbetar på Scania uppskattar tryggheten, utvecklingsmöjligheterna och vårt öppna klimat. Vi bryr oss om varandra och vi jobbar alltid ihop för att lösa problem på bästa möjliga sätt. För att nå våra mål ser vi dig som en viktig framtida spelare och efter avslutat program kommer du att börja på en ingenjörsposition inom någon av våra teknik-, logistik- eller utvecklingsfunktioner där du själv förväntas att bidra till Driving the Shift!

För frågor gällande programmet, vänligen kontakta: student@scania.com och för frågor gällande ansökan och urval, kontakta: recruit@scania.com

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Ofullständiga ansökningar behandlas ej.

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2021!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga