SCANIA CV AB · Publicerad 3 dec 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och bryta ny mark i samarbetet Scania och tyska MAN. Här finns chansen att kombinera projektledning och utveckling av industrisamarbete i ett projekt där Scania tar fram en helt ny drivlina som ska integreras in i MANs fordonsflotta.

Vi söker nu en driven, affärsmässig och erfaren ledare till Scanias och Tratons satsningar tillsammans med MAN. Projektledaren för detta integrationsprojekt tillsammans med MAN kommer att vara en del av Future Powertrain Program teamet och agera sammanhållande för de aktiviteter och frågeställningar som rör MANs installationsprojekt av Scania utvecklade drivlinekomponenter.

Dina uppgifter

I rollen kommer du att vara sammanhållande för de drivline- produkter som vi förser MAN med. Tjänsten innefattar bland annat att styra arbetet, kravställa MANs installation av Scania utvecklade komponenter, och säkerställa att nödvändiga beslut tas, samt att hantera tekniska och kommersiella frågeställningar. Arbetet innebär också en betydande del verksamhetsutveckling då nya rutiner, processer och metoder behöver tas fram och implementeras i samarbetet. Exempel på aktiviteter kan vara att samordning med installationsprojekt hos MAN, kravställa mot andra projekt och linjeorganisation som jobbar med process och IT lösningar mellan företagen, hjälpa till att säkra ”ways of working” med MAN. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare från drivlinekomponentsprojekten, MANs projektledare för installation av Scania utvecklade komponenter.

I den här rollen kommer även en del resor till MAN (Munchen och Nürnberg) att ingå.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att driva omfattande internationella projekt samt att tillämpa, utveckla och förnya våra arbetssätt. Du är civilingenjör eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av produktutveckling, industrialisering och ledarskap i en internationell miljö. Har du också haft personalansvar är det meriterande.

Som person är du engagerad och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du trivs med att arbeta självständigt och med teamets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, och kan du Tyska är det en fördel.

Scania Project Office, XP

Uppdraget för Scanias Projektkontor är att leda företagets tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av Scania samt berörda delar inom Traton. För oss på projektkontoret innebär det en dynamisk miljö där olika frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som projektledare möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Du kommer att vara med och påverka Scanias framtida produkter och du har möjlighet att skapa dig ett mycket brett kontaktnät.

För ytterligare information kontakta gärna:

Andreas Fallberg, +46855351698, +46702451698

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Ansökningarna behandlas fortlöpande.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga