SCANIA CV AB · Publicerad 9 sept 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias elektrifieringsroadmap behöver dig som kablagekonstruktör

Jag heter Johannes och leder en grupp med uppdraget att leverera marknadens mest robusta elektrifierade fordon med avseende på kablage, elkomponenter och högspänningssystem (650V). Som grupp är vi involverade i alla Scanias elektrifieringsprojekt där vi ansvarar för:
  • Utveckling av högspänningskablage för Scanias elektrifierade lastbilar
  • Miljöprövning av högspänningskomponenter för hela Scanias produktprogram.
Högspänningskablage är område som är relativt nytt för Scania och har stora framtida utmaningar. Som exempel är dagens trefaskablaget mellan elmaskin och inverter uppbyggt av avancerade kontaktdon och 70mm2 kablar för att hantera spänningar på 650V och strömmar upp till 300A. Framtida applikationer med högre marknadskrav kommer leda till mer högspänningskablage som ska klara tuffare krav, samtidigt som vi behöver höja kvaliteten, sänka kostnader och korta ledtider.

Jag söker ny en driven utvecklingsingenjör till mitt kablageteam som idag består av sex personer. Du kommer främst att arbeta med kablageinstallation till våra helelektriska fordon. Du kommer därmed att vara viktig länk mellan layout/chassiinstallation och systemutveckling där du kommer att få en mycket bra helhetsbild inom utveckling av helelektriska fordon.
  • Du kommer att vara ansvarig att konstruera, kravställa och kvalitssäkra våra hög- och lågspänningskablage med avseende på installation, montering och servicebarhet.
  • Du behöver ha hög samarbetsförmåga med flera tvärfunktioner; de som ritar elschema, ansvarar för system och elkomponenter, installerande grupper, inköp, leverantörer, produktion, eftermarknad och projekten.
Vad kommer jag att kunna erbjuda dig?
  • Tillfälle att skapa ett väldigt brett kontaktnät på stora delar av Scania
  • Vara högst involverad att realisera Scanias elektrifieringsroadmap och framtida produktintroduktioner
  • Möjlighet att jobba i Scanias hela utvecklingsprocess, från tidiga förutvecklingsprojekt till att hantera fältkvalitetsärenden.
  • Möjlighet att fördjupa dig inom tekniken och skapa en bred förståelse av systemet för elektrifierad framdrift och hur komponenterna är installerade på lastbilen.
Vem söker jag?

Du är högskole- eller civilingenjör och motsvarar ovanstående profil.

För ytterligare information kontakta Johannes Bergkvist på telefonnummer +46 8 553 86194 eller johannes.bergkvist@scania.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga