SCANIA CV AB · Publicerad 26 apr 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Transmissionsutveckling (UP) är i en mycket intensiv fas med flera pågående växellåds- och axelprojekt som kommer säkerställa att Scania har fortsatt världsledande drivlinor i många år. Samtidigt pågår den stora omställningen till fossilfritt och elektrifierat där avdelningen har en nyckelroll som konstruktionsansvariga för axelväxlar, växellådor såväl som elmaskiner.

För att möta denna spännande framtid söker vi nu en driven provflödeskoordinator som ska arbeta med flödesoptimering från prototypbyggnation till provstart, samt utreda eventuella akutsituationer som kan uppstå i provflödet.

Dina arbetsuppgifter

I den föränderliga värld vi lever i idag finns en tydlig förväntan på att få våra projekt levererade på betydligt kortare tid än tidigare. Detta ställer höga krav på att bli mer effektiva och flexibla för att utnyttja interna såväl som externa resurser såsom provriggar på bästa sätt för största kundvärde.

Ditt uppdrag som provflödeskoordinator kommer bland annat innebära:
  • Tillsammans med provningsingenjörer och riggägare på plats i provmiljön få fram en aktuell bild av läget gällande provobjekt, som sedan ska användas som underlag för att visualisera och takta provflödesoptimeringen av enhetens projekt.
  • Samordna arbetet inom provning inom Transmissionsutveckling för att minimera genomloppshastigheten i flödet för att skapa bättre förutsättningar för rätt prioriteringar och bra nyttjandegrad av riggbeståndet.
  • Möjliggöra spårbarhet för provobjekt till rigg.
  • Vara moderator och sammankallande vid provprioriteringsmöten.
  • Koordinera avdelningens rigginvesteringsroadmap i samverkan med Test Cell Operations (NLT).
En viktig del av dina arbetsuppgifter består även av att kontinuerligt utvärdera processen och tillsammans med berörda kollegor driva förädling av densamma.

Vi är ett engagerat team med olika erfarenheter som ger en bred kompetens. Du kommer att arbeta tätt med medarbetare och chefer inom UP och NLT, främst inom provning, och i nära samarbete med dina kollegor på gruppen.

Din profil

Du har tidigare arbetat inom områden såsom produktion, provning/validering, konstruktion eller produktutvecklingsprocess, samt har ett stort intresse av att arbeta med koordinering. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Vi värdesätter särskilt att du har ett personligt driv och är samarbetsorienterad. Du har ett utvecklingsorienterat kreativt förhållningssätt samt att du är strukturerad i ditt arbetssätt. Ditt driv gör dig självgående i det dagliga arbetet och du är intresserad av såväl detaljer som helheten, samt att styra mot överenskomna mål. Vi ser det som meriterande med en akademisk utbildning.

Vidare har du god samarbetsförmåga och gillar att skapa och underhålla ett stort kontaktnät. Då information och annan kommunikation är en stor del i rollen, krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Ytterligare information
Samir Rizvanovic, Chef UPAP, 08-553 50415

Per Johan Jansson, Tillförordnad chef UPA, 08-553 50597

Ansökan
Ansök genom att skicka in personligt brev, CV, samt betygskopior.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga