SCANIA CV AB · Publicerad 19 juli 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Purchasing ansvarar för globalt inköp till Scanias samtliga anläggningar samt till viss del även för andra märken inom Traton Group. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Sourcing Manager/Buyer har du ansvar för ett antal materialgrupper där du tar fram och implementerar strategier och aktiviteter som hjälper dig i arbetet att säkra kostnadsoptimering av dina artiklar. Förhandlingar med leverantörer och andra intressenter är en del av din vardag. Du har också ansvar för att dina leverantörer förser Scanias produktionsanläggningar med rätt material i rätt tid.

Av stor vikt för Scania är att ha en hållbar produkt, både när den används, men också i produktionsledet. Här har du som inköpare ett stort ansvar, men också stora möjligheter att påverka genom val av leverantörer, tillverkningsmetoder etc. Utöver detta pågår ständigt ett förbättringsarbete, för att effektivisera och optimera våra arbetssätt, där du förväntas ha en aktiv roll.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen/ yrkesexamen samt några års erfarenhet av arbete med försäljning, inköp, konstruktion eller produktion. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift, på svenska och engelska.

Du är också:
  • En team player som trivs med att jobba mot deadlines
  • Positiv och bidrar till bra stämning i gruppen, även om arbetstempot ibland är högt.
  • Analytisk, strukturerad och lösningsorienterad
  • Driven och tar egna initiativ.
Scania erbjuder dig

Som inköpare på Scania är du många gånger ansiktet utåt för ett av branschens starkaste varumärken. Det är ett krävande jobb som kräver hög integritet. I gengäld får du jobba i en mångfasetterad och inkluderande organisation, både kulturellt och professionellt. Du kommer att behöva utmana dig själv, men stödet från kollegor och chefer finns alltid där och hjälper dig. Då tempot ofta är högt är work-balance något vi jobbar aktivt med. Vi arbetar givetvis efter Scanias alla värderingar och du delar dem.

Information

Rekryteringsprocessen startar efter sista ansökningsdatum. Frågor besvaras gärna efter vecka 34. Vänligen kontakta elin.hogstrom@scania.com eller babel.barisho@scania.com, rekryteringsspecialister.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sistas ansökningsdagen är den 29 augusti.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga