SCANIA CV AB · Publicerad 4 maj 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Global Material Controller

Supply Chain Networks, OI, är en central avdelning inom global logistik på Scania. Vår ambition är att bli ledande inom hållbar logistik och vårt uppdrag är att globalt underhålla, utveckla och optimera inbound logistik genom att bygga flöden med minimal miljöpåverkan, med hög kvalitet och till lägsta möjliga logistikkostnad.

Då en av våra medarbetare har gått vidare inom Scania söker vi en ersättare till våra grupper i Södertälje.

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvuduppdrag kommer bli att säkerställa försörjningen av material från externa leverantörer i Norden till våra enheter runt om i världen, till lägsta möjliga logistikkostnad.

Vi verkar i en global miljö och ditt kontaktnät kommer att stäcka sig över flera kontinenter, samtidigt kommer du att tillhöra en grupp som arbetar både självständigt och tillsammans för att nå gemensamma mål samt förbättra våra processer.

Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra resultatet för ditt sortiment där kravställning på och utbildning av våra leverantörer i "the Scania way" är en viktig del så en del resor kan förekomma.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få en bra förståelse för hur materialflödena och logistiken på Scania fungerar, samt få möjligheten att knyta kontakter med personer både internt och externt, vilket är en utmärkt grund för fortsatt utveckling inom avdelningen och på Scania.

Kravprofil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett ska du har ett genuint intresse för logistik.

Du är självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp och med externa kontakter.

Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Att vara kommunikativ till sin läggning, ha förmåga att fatta snabba beslut samtidigt som du är skicklig på att priorietera är också värdefullt.

Ytterligare information:

Gruppchef Niklas Ekström, OICN, tfn 08-553 899 47

Gruppchef Andreas Samuelsson, OICM, tfn 08-553 701 12
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga