SCANIA CV AB · Publicerad 1 okt 2021

Vi på Transmission System SW utvecklar världens bästa drivlinestyrning och vi ligger i framkant, såväl med teknik som arbetssätt och är i en ständig utveckling. Vi ansvarar på systemnivå för det kompletta växellåds- och drivlinestyrsystemet TMS, samt några inköpta system som t ex ECA.

För dig som vill jobba som Systemägare för elektronisk kopplingsaktuator, ECA finns det nu en öppning för dig hos oss!

Systemägaren ansvarar för kravställning, koordinering och kvalitetssäkring av utvecklingen på systemnivå. Arbetet har stor variation och kontaktytorna är många.

En vanlig arbetsdag kan innehålla ex. projektmöten, problemlösning tillsammans med andra utvecklingsteam, mjukvarutest i lastbil, analys av driftdata, framtagande av teknisk dokumentation, tekniska genomgångar med leverantör, samt statusrapportering till våra partners inom Traton-gruppen. Till din hjälp har du erfarna kollegor och ett gott samarbete i organisationen, som gärna delar med sig av sina kunskaper. Du kommer i rollen som systemägare för ECA dela arbetet med en annan kollega. Gruppen består av 16 medarbetare med olika roller som Systemägare, Systemarkitekt, Safety manager och Configuration manager.

Din profil
Du är civilingenjör inom datateknik, elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet som systemägare, systemarkitekt eller systemutvecklare av inbyggda system är meriterande liksom kunskaper i Matlab och Simulink. Körkort för lastbil eller buss är också meriterande.

Du är strukturerad, analytisk och resultatfokuserad. Samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera är också viktigt för att lyckas i rollen. Du uttrycker dig korrekt i tal och skrift och har förmågan att föra fram din analys på ett övertygande sätt på svenska såväl som på engelska.

Vi erbjuder
En plats i ett härligt team som har kul på jobbet. Vi sitter i ett modernt kontor med testbanan runt knuten, men även viss arbetstid kan förläggas på distans. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och vidareutveckling inom koncernen. Utöver det tar alla anställda del av en resultatbonus och i vår förmånsportal finns många värdefulla erbjudanden att ta del av som ex. personalbil, friskvårdbidrag och rabatter för olika produktutbud och tjänster.

För mer information
Kontakta gärna Emma Skoglund, 08-553 50553, Gruppchef NECT Transmission System SW.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt relevanta betyg/intyg och inkommit senast 13e oktober, men urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga