SCANIA CV AB · Publicerad 23 sept 2021

Är du den nya medlemmen i vårt team, där du får stora möjligheter att påverka och ges stort eget ansvar?

Vår sektion, Main Systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Vi söker en ny teammedlem till gruppen, ADAS Sensors and Sensor Fusion. Gruppen ansvara för utveckling av radar och kamerasensorer, sensor fusion. Gruppen är sammansatt av personer med olika bakgrund och inriktning inom funktionsutveckling, programmering och testning, där alla har ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt.

Vi har flera intressanta utmaningar framför oss för att Scania fortsatt ska vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att bli en del av teamet som jobbar med utveckling av sensor fusion. Fusionsmjukvaran tar information från lastbilens sensorer (radar, kamera, kartdata och andra källor) och sammanställer informationen så att våra ADAS-funktioner kan använda dem. Genom att kombinera olika informationskällor kan vi skapa en bra bild av hur fordonens omvärld ser ut. Denna omvärldsbild används sedan för att kontrollera ADAS-funktionalitet.

Fusionsteamet står inför stora utmaningar att anpassa fusionsalgoritmerna för nästa generations sensorplattform samt för ny ADAS-funktionalitet.

I fusionsteamet får du chansen till ett mångfasetterat och utvecklande arbete där mycket jobb görs inom teamet, men där det även finns mycket samarbete med den övriga systemutvecklingsorganisationen och våra partners inom TRATON (del av Volkswagen Group).

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från systemutveckling av inbyggda system. Du har jobbat med implementation, test, funktionsutveckling eller liknande områden och är redo för nästa steg i karriären. Du är van vid att systematiskt utveckla funktioner och arbetar tillsammans med teamet för att säkerställa en komplett leverans i varje sprint. Du har erfarenhet av att ha utvecklat komplex reglerteknik och signalbehandling. Du tar kontinuerligt en aktiv del i vår strävan att hela tiden bli lite bättre.

Du är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Magnus Eriksson, gruppchef, 08-553 89470.

Ansökan

Sök via vår hemsida: www.scania.com/jobb senast 2021-10-17.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga