SCANIA CV AB · Publicerad 3 feb 2020

Om tjänsten
Scania utvecklar många tjänster för att stötta transport- och verkstadsaffären. En tjänst i form av en webbportal eller en app är en lika viktig bärare av Scanias varumärke som designen av vårt fordon. I vår grupp stöttar vi tjänster med de olika texter som syns överallt användargränssnittet, hjälpfiler, manualer, mailmallar och så vidare. Vi arbetar aktivt med ett så korrekt, konsekvent och tydligt språk som möjligt för att användaren skall känns förtroende för tjänsten.

Det dagliga arbetet styrs av systemutvecklingsprinciper, agila arbetssätt och i samarbete med kollegor som jobbar med programmering, UX, språk och översättning. Vi arbetar i olika skribentverktyg och håller samman hela textarbetet från behov till leverans.

Scania utvecklar just nu många nya tjänster och vi utvecklar ständigt vårt sätt att arbeta med text i systemutveckling. Du kommer vara en aktiv del av detta förändringsarbete och få se helt nya tjänster och samarbeten växa fram.

Om vår verksamhet
Vi är en del av Vehicle Service Information. Vår avdelning levererar information och tjänster som får servicemarknaden att snurra. Vi kravställer reparerbarhet, skriver handböcker, utvecklar system och skapar reservdelskatalogen. För att hantera Scanias snabba utveckling jobbar vi mycket med effektivisering, modultänk och försöker skapa datadriven information. För närvarande arbetar vi med flera stora interna utvecklingsprojekt för att bli ännu bättre på att informationsförsörja världens bästa fordon.

Din profil
Du har en eftergymnasial utbildning. Du är kanske idag teknikinformatör eller likvärdigt med erfarenheter från text till IT-system. Eller så kanske du är en person med erfarenhet från systemutveckling, med stark språkkänsla.

Meriterande är alltid kunskap om fordon och transporter. Skrivarbetet sker på svenska, Du behöver kunna förstå och göra dig förstådd även på engelska och andra språkkunskaper är meriterande..

Du behöver vara tydligt självgående, vara beredd att ta ansvar på alla nivåer från övergripande strategi till detalj i leverans och vara bekväm med att prioritera. På gruppen YSEU ingår du i ett team av flera medarbetare som arbetar med teknikinformation. På avdelningen finns fler teknikinformatörer, språkvårdare, terminologer och illustratörer som tillsammans tar ansvar för kvalité och utveckling av vår teknikinformation.

Vad Scania erbjuder dig
Ständig förbättring och professionell utveckling av medarbetare är en prioritering för oss. Anställdas vidareutbildning uppmuntras och stöds. Oavsett vilka professionella ambitioner du har Scanias många och olika karriärutvecklingsvägar för att hjälpa dig att uppnå dem. Scanias fortsatta framgång baseras på våra anställda. Genom att erkänna att förändring börjar inifrån, fokuserar vi på våra medarbetares färdigheter, engagemang och välbefinnande.

Förutom personliga och professionella utvecklingsmöjligheter erbjuds förmåner som företagsbil, ömsesidig bonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerade priser och mycket mer. Om du bor i Stockholm erbjuder vi en direkt busslinje mellan Stockholm och Södertälje, Scania Job Express

För mer information
Kontakta gärna gruppchef Pontus Åström, YSEU, 076-663 63 71

Ansökan
Sök via vår hemsida: HR InLine/Jobbsök på Scania alt (www.scania.com/jobb) senast den 21/2-2020.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga