SCANIA CV AB · Publicerad 14 okt 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker Dig som vill bidra till denna omställning genom rollen som teknisk projektledare på avdelningen Powertrain Control.

Powertrain Control ansvarar bl.a. för att anpassa elektriska och konventionella drivlinor för lägsta möjliga energiförbrukning samt bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär även ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation, partners och leverantörer för att skapa de rätta möjligheterna.

Du kommer att tillhöra gruppen Transmission System Project Management, som främst arbetar med teknisk projektledning inom produktens hela livscykel.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som teknisk projektledare kommer du att arbeta nära ingenjörer, systemägare, testledare samt andra projektledare och ansvara för att planera, koordinera och driva avdelningens åtaganden inom de tvärfunktionella projekt du ansvarar för.

I dina arbetsuppgifter ingår kommunikation och samordning med kollegor inom R&D och våra externa samarbetspartners och kunder. Du kommer att vara kommunikationslänken mellan projektkontoret och den egna avdelningen, samtidigt som du sköter kontakten med övriga utvecklingsavdelningar vilka är involverade i projektet. Du deltar i projektets planering, riskhantering samt uppföljning, och rapporterar eventuella avvikelser som uppstår.

Med rollen får du ett brett kontaktnät och kommer snabbt att lära dig om Scanias produkter, våra utvecklingsprocesser och kundernas behov. Det är ett mycket varierande och stimulerande jobb som ger stora möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom hela koncernen.

På jobbet kommer du att vara del av en grupp som kännetecknas av utpräglad framåtanda med stort driv att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

Din profil

Vi söker Dig med några års erfarenhet av teknisk projektledning. Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens och har du tidigare jobbat med IT, inbyggda system eller mjukvaruutveckling är det ett plus.

Du är engagerad, nyfiken och har förmåga och vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är bra på att leda och driva tekniska projekt och du är pedagogisk och strukturerad. Du tycker om problemlösning. Kommunikation är en av dina stora styrkor, både muntligt och skriftligt.

Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift) är ett krav.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information

Kontakta Daniel Fellke, Head of Transmission System Project Management. Tel 08-55352384

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt relevanta betygskopior.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga