SCANIA CV AB · Publicerad 18 mars 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
  • Vill du vara med och kvalitetssäkra framtidens elektrifierade drivlinor?
  • Vill du ha ett omväxlande jobb som innefattar både testning i fordon och automatiserade tester i en simulerad miljö?
  • Vill du jobba med styrsystem och påverka kundupplevelsen av våra produkter?
Då är jobbet som testingenjör hos oss på System Test helt rätt!

Om oss

Vi har tre grupper som ansvarar för att för kvalitetssäkra olika delsystem för styrningen av drivlinan. Grupperna består av personer med olika bakgrund och erfarenhet där test och verifiering av framtidens drivlinor för tunga fordon står som gemensam nämnare. Alla grupper kännetecknas av en inkluderande, positiv och hjälpsam inställning.

Dina arbetsuppgifter

En typisk vecka som testingenjör består av en bred variation av arbetsuppgifter, däribland:
  • analysera och granska krav samt skapa testfall för verifiering av nya funktioner
  • utföra utforskande testning i fordon (lastbil och buss)
  • skriva automatiserade testskript för olika testmiljöer, SIL och HIL (Software/Hardware-In-the-Loop)
  • genomföra test (fordon eller simulerad testmiljö) samt analysera testresultat
  • utveckla och förbättra teststrategier och testprocesser
Som testingenjör får du en bred kunskap om styrsystemet och en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran. Du ingår dels i test-teamet men även i ett team hos funktions- och mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Din Profil

Du är en nyfiken och driven ingenjör med erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling. Vi ser gärna att du har ett fordonsintresse med generell fordonskunskap och även mer specifik kunskap om drivlinans komponenter är meriterande. Du har europeiskt körkort för bil samt behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

För mer information

är du välkommen att kontakta:

Johan Kingstedt, Head of System Test Transmission johan.kingstedt@scania.com, 08-553 896 72

David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification david.alstig@scania.com, 08-553 535 95

Hjalmar Sventelius, Head of System Test Powertrain Control hjalmar.sventelius@scania.com, 08-553 814 74
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga