SCANIA CV AB · Publicerad 22 nov 2021

Scania är en stark, global organisation som har samlat kunskap och kompetens inom transportvärlden under det senaste seklet. Med våra erfarenheter och vår beslutsamhet kan vi göra skillnad i framtidens transporter.

På Scania har vi en stark kultur av att utveckla och lansera innovationer som faktiskt fungerar i stor skala, för att driva verklig förändring.

På vår sektion, Complete Vehicle Integration Test, utför vi helfordonstest och verifierar det kompletta fordonets inbyggda system, både i fysiskt fordon och i HIL-miljö, Hardware In the Loop.

Komplexiteten och användarfunktionerna i våra fordon ökar kontinuerligt samtidigt som vi skall uppfylla ISO 26262 samt kommande nya lagkrav så som t.ex. Cyber Security.

För att möta våra framtidsutmaningar skapar vi en helt ny tjänst, vi behöver en testledare till gruppen. Du kommer att bygga upp nya metoder och arbetssätt tillsammans med teamet av fordonstestare. Gemensamt skapar vi de bästa förutsättningarna för organisationen att få ut det mesta av våra integrationstester För att lyckas med det här välkomnar vi mångfald och jämlikhet i vår grupp. Vi jobbar för att bygga ett team med en mix av olika bakgrunder, perspektiv och förmågor. Ju mer inkluderande vi är, desto bättre blir vårt arbete tillsammans.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att delta i olika projekt inom Scanias R&D funktion och bidra med kompetens om hur vi på bästa sätt kan planera, följa och leverera integrationstest. Du får ett brett kontaktnät och insyn i många projekt och verksamheter. Är du intresserad av en ledande roll är detta ett tillfälle att ta ett kliv på vägen och få erfarenhet av koordinering och planering i stor skala.

Som testledare har du en central roll i kvalitetssäkringen av fordonets inbyggda system. Det innebär bland annat att fatta beslut om vilka tester som skall exekveras, var dom skall exekveras (fordon eller HIL) samt när eller hur ofta detta skall ske. Efter utförd testomgång presenterar du resultatet tillbaka till organisationen.

Exempel på uppgifter:
  • delta i tvärfunktionella forum kring mjukvaruutveckling och kvalitetssäkring
  • representera gruppen på projektmöten för att förstå hur vårt team kan bidra på bästa sätt med sin kompetens och tid
  • tillsammans med vårt koordinerande team få vår verksamhet att flyta så smidigt som möjligt
  • säkerställa bästa möjliga värde till Scania både kortsiktigt inför respektive testomgång samt långsiktigt med blicken lyft på kommande projekt
Din profil

Du kommer att ha ett övergripande perspektiv och hjälpa våra kollegor i organisationen att planera för att de mest optimala testmetoderna används. Du kommer att vara i sakernas centrum och skapa goda samarbeten över hela organisationen. Du trivs med att arbeta med planering och se helheter och sammanhang. Att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska är självklart för dig.
  • Du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och mer än fem års arbetslivserfarenhet
  • Du har genomfört ISTQB, eller har motsvarande kunskap kring testning
  • Du har B-körkort och det är meriterande om du har lastbil- och/eller busskörkort
God produktkännedom inom fordon, växellåda, motor eller inbyggda system kommer ge bra förutsättningar för tjänsten, liksom erfarenhet av test- eller projektledning samt en önskan om att ha en ledande roll. Det är meriterande om du tidigare arbetat med inbyggda system inom Scania.

Vi erbjuder

Som anställd i vår grupp kommer du få ett brett personligt nätverk inom Scania R&D, eftersom vi deltar i majoriteten av alla projekt som påverkar de inbyggda systemen. Du får även en möjlighet att arbeta på en grupp/sektion med högt till tak och en god stämning.

Vi erbjuder en roll med möjlighet att utveckla både metoder, processer och inte minst dig själv.

Kontaktinformation

För mer information är du välommen att kontakta Sophie Höglund, rekryterande chef, 08-553 53 220, sophie.hoglund@scania.com

Ansökan

Ansök med CV och betyg. I den här rekryteringen behöver du inte skriva ett personligt brev utan du svarar istället på ett antal frågor vi ställt upp. Ladda upp ditt CV två gånger istället när systemet ber om ett personligt brev. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast den 5:e december. Gallring och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga