SCANIA CV AB · Publicerad 4 okt 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

På Scania Industrial Maintenance söker vi nu ytterligare en Underhållsexpert till QMPA, Common maintenance engineering and Projects. Du kommer ingå i ett härligt team av Underhållsexperter, Artikelklassificerare och Teknisk dokumentalist. Avdelningen är under uppbyggnad och vi kommer att under hösten rekrytera fler experter inom olika specialistområden. Avdelningens ansvar är att åtgärda kritiska och komplexa tekniska problem på utrustning, sprida kompetens och utbilda underhållsorganisationen. Du kommer även att vara en av kravställarna i olika industrialiseringsprojekt för våra produktionsenheter i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vi erbjuder
Du får möjlighet att som Underhållsexpert ta en nyckelroll i att uppnå Scanias och underhållsorganisationens högt uppsatta mål då vi står inför stora utmaningar de närmaste åren. Du får ett spännande, krävande och utmanande arbete att tillsammans med dina kollegor i gruppen och övriga SIM bygga upp nya produktionsanläggningar samt upprätthålla god tillgänglighet i installerad maskinpark. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Vår verksamhet präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang. Vi erbjuder fina förmåner och mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter
Som underhållsteknisk expert hos oss kommer du med din djupa och breda kompetens att i första hand agera kompetensspridare, supporta underhållsorganisationen vid kritiska och komplexa problemlösningar samt störningar enligt våra eskaleringsrutiner. Vid behov ta kontakt med underleverantörer för att hitta en lösning på problemen. Du kommer agera både som kravställare och referens i större investeringsprojekt. Då vi ständigt strävar efter att bli bättre och effektivare så är ett kontinuerligt lärande och utvecklings- och förbättringsarbete en självklar och mycket viktig del av den dagliga verksamheten.
Då ditt arbetsfält täcker hela Sverige innebär denna tjänst även resor.

Din profil
Som person är du beslutsam och energisk med god analytisk förmåga som har lätt att ställa om mellan uppgifter men får fortfarande arbetet utfört enligt de gällande riktlinjer och lagkrav. Du är duktig på att skaffa dig en helhetssyn och att, på ett inkluderande sätt dela med dig av dina kunskaper. Du är pedagogisk och har lätt att dela med dig av dina kompetenser.

Du har:
  • Civilingenjörsexamen inom el & automation. Eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Mycket djup kunskap inom både underhåll, el, automation och hur mjukvara i produktionsutrustning är uppbyggd
  • Stor erfarenhet av driftsättning och felsökning av komplex elektriskt utrustning
  • Gedigen erfarenhet av att jobba med samt felsökning av mjukvaror från Siemens, Fanuc, Indramat m.fl.
  • Agerat som systemspecialist inom flertal projekt, uppdrag.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift samt mycket god PC-vana inom både mjukvaru- och hårdvaruområdet
  • B-körkort
Har du dessutom ett stort intresse och kunskap inom flera teknikområden från processindustri tex vision- och laserutrustning samt erfarenhet av underhållssystemet Maximo och Scanias TFP och PEIP-process är det starkt meriterande för denna roll. På sikt kan beredskapstjänstgöring samt alternativa placeringsorter vara aktuella för rätt person.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Rupinski 08-553 505 76, mattias.rupinski@scania.com

Ansökan
Ansök via hemsidan Reflex/Jobbsök senast 2021-10-31. Urval sker löpande.
Vi arbetar för att uppnå jämställdhet i våra team och ser framemot att få ta del av din ansökan.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga