SCANIA CV AB · Publicerad 11 feb 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du ute efter en utmanande och spännande Business Analyst roll på Scanias Inköpsfunktion?

Scania Inköp ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Inköp har idag totalt fem inköpsavdelningar, tre som ansvarar för inköp av direktmaterial till Scanias lastbilar, bussar och Industri & Marinmotorer samt två inköpsavdelningar som bland annat köper in reservdelar och indirekt material. Parallellt med detta så leder Scania utvecklingen av stora gemensamma projekt inom TRATON så tjänsten på inköp innebär en chans att få vara med och ta del av utvecklingen inom Scania men även inom hela TRATON.

Nu har du chansen att söka ett spännande jobb som Business Analyst inom Scanias inköpsfunktion. Om du vill vara med och arbeta i en dynamisk, omväxlande och internationell miljö med drivna arbetskollegor så är du helt rätt person för jobbet!

I din Business Analyst roll kommer du arbeta nära och supportera den globala inköpsorganisationen med analyser och strategisk information samt samarbeta med andra avdelningar inom Scania såsom Legal, Treasury och Corporate Control. Arbetet utgörs till stor del av finansiella leverantörsanalyser men även analyser av råmaterialpriser samt projekt för att identifiera kommersiell potential inom inköp. Vidare finns ett med Treasury delat ansvar för Supply Chain Financing, ett samarbete med SEB där Scania erbjuder leverantörer en betalningslösning. Det finns även ett samarbetar inom VW-gruppen rörande riskmanagement som är högst påtagligt.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att söka information, göra analyser, dra rätt slutsatser och presentera dem på ett pedagogiskt och tydligt sätt för att inköpsledningen ska kunna ta rätt beslut. Du kommer att vara med som stöd vid förhandlingar, presentera information rörande Business Analysis kompetensområde, samt hålla och utveckla internkurser.

Din profil

Vi söker dig med god analytisk och pedagogisk förmåga. Vi ser gärna att du är civilekonom med tekniskt intresse alternativt civilingenjör med ekonomiinriktning. Miljön är internationell så din engelska måste hålla god nivå. Arbetet kräver att du är resultatfokuserad, självständig och drivande. I en supportfunktion som vår är det viktigt att kunna prioritera bland kundönskemålen för att ge maximal nytta åt Scania. Då du kommer att ha hela inköpsorganisationen som kontaktyta är det viktigt att du är kundorienterad och gillar att utveckla och underhålla ett stort nätverk. Synlighet är A och O i rollen.

Tror du att det är Dig vi söker? Skynda dig att skicka in din ansökan, utmaningen väntar runt hörnet!

För ytterligare information kontakta:

Peter Palmkvist, Head of Business Control & Analysis, e-mail:peter.palmqvist@scania.com eller

Enisa Muhic, Analyst, tfn 08-553 809 56

Vänligen respektera att vi endast tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Ansökan:

Ansök via vår hemsida senast den 1 Mars. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 mars 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga