SCANIA CV AB · Publicerad 8 apr 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania fortsätter satsningen mot hållbara transporter och satsar ytterligare i utvecklingsarbetet av helelektriska lastbilar och bussar. Vill du vara med på resan mot fossilfria transportlösningar och verka inom ett nytt spännande teknikområde? Nu finns chansen att få jobba som konstruktör inom elektrifierad drivlina och utveckla framtidens batterier för tunga lastbilar och bussar.

Du kommer få stora möjligheter att påverka hur framtidens fordon kommer se ut.

Gruppen Battery housing ansvarar för utveckling av batterihus för elektriska lastbilar och bussar. I ett nära samarbete med battericellsutveckling kommer du utveckla framtidens batterihusplattform för Scania och TRATON Group. Ett mycket expansivt teknikområde där du i nära samarbete med leverantörer utvecklar framtidens lösningar för batterihus och ingående komponenter.

Gruppen består idag av elva medarbetare och kommer fortsätta växa de kommande åren.

Arbetsuppgifter

Vi söker en konstruktör för batterihusutveckling. Gruppen ansvarar för bl.a. batterihus, kylkomponenter och isolering. Vi konstruerar aluminiumgjutgods och tunnplåtsartiklar samt kravställer flera typer av isoleringsmaterial. Din utmaning blir att ta fram den mest optimerade lösningen som uppfyller egenskaperna för energiinnehåll på fordonet, kostnad, hållfasthet, vikt mm. Du kommer jobba tätt ihop med inköp, beräkningsingenjörer, produktion och eftermarknad. Du kommer ingå i ett mycket kompetent och dedikerat team i ett expansivt spännande teknikområde.
Arbetet delas upp i sprintar där varje sprint har ett tydligt arbetsinnehåll som du kommer jobbar fokuserat med under en bestämd period och som sedan levereras och redovisas vid en viss tidpunkt.

En naturlig del i arbetet är även utveckling av process, planering och arbetsmetoder.

Din profil
  • Vi söker dig som har en examen inom Farkost, Maskin, Design & produktutveckling eller motsvarande
  • Du har 3-5 års erfarenhet från tidigare konstruktionsarbete.
  • Du driver på ett självständigt och strukturerat sätt arbetet med ett tvärfunktionellt stöd från medarbetare på gruppen och övriga funktioner inom företaget.
  • Du är analytisk, strukturerad och utåtriktad.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av Catia V5 är meriterande.
Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer.

Vill du veta mer

Kontakta Peter Johansson, gruppchef tel: 08-553 83941, e-post: peter.johansson@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga