SCANIA CV AB · Publicerad 16 okt 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Power Solutions utvecklar sedan en lång tid tillbaka förbränningsmotorer till industri, marin och generatorapplikationer. Nyligen har vi startat en stor satsning mot olika elektrifieringslösningar som ett komplement till vårt motorprogram.

e-Development är den nystartade utvecklingsgruppen på Power Solutions som ansvarar för att ta fram ett helt nytt produktprogram med hybrid och helt elektrifierade lösningar för gamla och nya kunder. Till vår hjälp har vi olika R&D funktioner från övriga Scania.

Utmaningarna är många då vi vill maximera synergieffekterna från utvecklingen som sker till lastbil och buss med smarta anpassningar som passar våra kunder. Vi måste ständigt vara uppdaterade på vilka möjligheter Scanias modulsystem kan ge oss och hur vi kan dra nytta av dessa. Ibland behöver vi också utveckla egna lösningar som passar våra unika kundsegment.

Som utvecklingsingenjör/konstruktör kommer det innebära väldigt många kontaktytor och ett mycket tvärfunktionellt arbetssätt med vår säljorganisation, inköpsorganisation, produktion och övriga Scania R&D. Vi jobbar även nära våra kunder i olika pilotprojekt, vilket kan innebära möjligheten att resa och träffa kunder för att lösa olika tekniska problem tillsammans med dem.

Då e-Development fortfarande är en liten grupp kommer du att få arbeta med olika artiklar, både helt mekaniska och helt elektriska samt spannet där emellan. Vi är nu i en uppbyggnadsfas där alla i gruppen håller på att hitta sina specialiteter och därmed områden att utvecklas inom.

Dina arbetsuppgifter
  • Konstruktion med Catia V5 och arbetsuppgifter som kommer därav.
  • Tolkning av lagkrav, direktiv och marina klassningskrav.
  • Tvärfunktionellt samarbete med vår marknadsavdelning, inköpsavdelning, produktion samt andra R&D avdelningar på Scania.
  • Planera och driva de uppgifter du jobbar med.
  • Provning av våra artiklar.
  • Upprättande av el och mekaniska specifikationer och kravdokument samt kravställning mot leverantörer.
Din profil
Lämplig bakgrund är civilingenjörsutbildning med grundläggande utbildning inom el och elektronik samt mekanik, eller motsvarande erfarenhet från tidigare jobb som givit goda kunskaper inom dessa områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av konstruktion i Catia V5. Det är ett krav att du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och på svenska. Mycket av jobbet går ut på att kommunicera med andra funktioner inom företaget, det är något du uppskattar och har fallenhet för.

Ansökan
Ansökan ska innehålla betyg, personligt brev och CV. Skicka in din ansökan senast 20 oktober.

Ytterligare infomation
För ytterligare information om tjänsten kan du kontakta gruppchef Henrik Sondefors, tfn: 08-553 82 632.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga